ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Λύνεται το πρόβλημα με το ιντερνέτ για τους ιχθυοκαλλιεργητές Σαγιάδας

on .

RIZOPOYLOS SYNENTEYKSH

• Τη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας παρουσίασε χθες ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Ως γνωστόν, οι ιχθυοκαλλιεργητικές αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης με το διαδίκτυο και είναι το βασικό τους αίτημα στις συναντήσεις που έχουν με θεσμικούς φορείς. Το ίδιο πρόβλημα έθεσε αντιπροσωπεία των ιχθυοκαλλιεργητών στον κ. Ριζόπουλο ζητώντας και τη δική του παρέμβαση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης αυτή ήταν άμεση και καίρια καθώς το περασμένο Σάββατο, συνομίλησε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά και στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία δεσμεύτηκαν ότι θα συνδεθεί μέσω οπτικών ινών όλο το κομμάτι της Λωρίδας Σαγιάδας. 

Μένοντας σε θέματα που αφορούν την Π.Ε. Θεσπρωτίας και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τη Θεσπρωτία με την Πρέβεζα, λέγοντας ότι η αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής και σε αυτό το έργο πρέπει να τονιστεί στον κ. Μητσοτάκη. «Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υποδομών διέλυσε τη σύμβαση η οποία από το 2007 θα εκπονούσε τις… μελέτες της βελτίωσης της παραλιακής οδού κι έτσι μια περιοχή την οποία πρώτος έχω χαρακτηρίσει ως την Ηπειρωτική Ριβιέρα μένει χωρίς μια βασική οδική υποδομή», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος, και αναφορικά με τον άξονα Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» απέδωσε ακέραιες τις ευθύνες για την μη ολοκλήρωση της μελέτης εδώ και 20 χρόνια στην περιφερειακή αρχή, θυμίζοντας ότι η μελέτη αυτή κατά καιρούς είχε αναληφθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τέλος από την Εγνατία Οδό.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δύο νέες περιφερειακές κινήσεις που δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Ριζόπουλος τις καλωσόρισε, ευχόμενος καλό αγώνα.