ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Οι ψηφιακές δυνατότητες είναι μέσον και όχι σκοπός!

on .

TASOYLAS K BOYLH

• Με την ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κ. Τασούλα και το μήνυμα - παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της ΚΣΤ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην αίθουσα της Γερουσίας. 

Διακόσιοι εβδομήντα έφηβοι βουλευτές από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας, καθώς και από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού συνεδρίασαν σε ομάδες και σε ολομέλεια, συζήτησαν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες καθώς και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αφήνοντας το δικό τους «αποτύπωμα» στον Ψηφιακό Κόσμο, με κωδικό τη Δημοκρ@τία. 

Προεδρεύοντας στην Ολομέλεια της ΚΣΤ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε εντυπωσιακή την έξαρση της χρήσης των ψηφιακών μέσων λόγω της τελευταίας διετίας της πανδημίας, σημειώνοντας πως «ο ψηφιακός εξοπλισμός διευκολύνει, είναι ένας νέος ορίζοντας για όλους μας τον οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε». 

Απευθυνόμενος στους 270 έφηβους βουλευτές, ο κ. Τασούλας επεσήμανε πως «ο ψηφιακός κόσμος και οι ψηφιακές δυνατότητες είναι μέσον και όχι σκοπός, είναι υπηρέτης μας και όχι κύριός μας, γιατί αν γίνει κύριος μας -και έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις- τότε αυτή η υποδούλωση θα είναι τραγική και θα χάναμε τον πυρήνα της ανθρωπιάς μας, ο οποίος πηγάζει από την προσωπική επαφή, είτε με τους άλλους ανθρώπους είτε με το φυσικό περιβάλλον».

Μήνυμα του Πρωθυπουργού 

Στους έφηβους βουλευτές απευθύνθηκε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Πρωθυπουργός ο οποίος εξήρε τη σημασία και το έργο του θεσμού της Βουλής των Εφήβων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο θεσμός αυτός «υπηρετεί τη βασική του αποστολή, να μην μιμείται δηλαδή απλώς τις εργασίες της νομοθετικής εξουσίας, πέφτοντας στην παγίδα του στείρου κομματισμού, αλλά να αρθρώνει μια διαφορετική φωνή, μακριά από την ξύλινη γλώσσα, που δυστυχώς δεν έχει εκλείψει από το Κοινοβούλιο και να αποτελεί ένα πραγματικά εναλλακτικό βήμα έκφρασης των προβληματισμών της νεολαίας μας».