Με 8 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που παρουσιάστηκε στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 34%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%, το Κίνημα Αλλαγής με 13%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜεΡΑ25 με 3%. Στο ερώτημα για το ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τα νοικοκυριά, το 36% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα και 22% τα τρόφιμα, το 6% το φυσικό αέριο, 5% άλλη, 9% ΔΓ/ΔΑ

. Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κ. Μητσοτάκης, το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 23% κανείς από τους δύο. Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά το 56% δηλώνει ότι ανησυχεί από την πολιτική του Ερντογάν.

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με 40% ως ο καταλληλότερος για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών, έναντι 24% του Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 39% εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, ο κανένας από τους δύο 30% και 3% ΔΓ/ΔΑ.

Στο πότε θα ήταν καλύτερο να διεξαχθούν οι εκλογές, το 47% λέει στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, το 42% μέσα στο 2022 και το 11% ΔΓ/ΔΑ.