Κρατήσαμε όρθιες στις μεγάλες κρίσεις οικονομία και κοινωνία

on .

MHTSOTAKHS 26 1 2021

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η χθεσινή εναρκτήρια ημέρα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Metropolitan expo, στο οποίο είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από νωρίς το μεσημέρι από συνέδρους που κατέφθαναν από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης ΝΔ και ειδικότερα στις μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν, «ξαναδίνοντας αυτοπεποίθηση στις Ελληνίδες και στους Έλληνες και να τους κάνει περήφανους».

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το Συνέδριο της Ν.Δ. θα γίνεται κάθε χρόνο. «Οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων» τόνισε, κάνοντας αντιδιαστολή με ο, τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή -συνέχισε- είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του.

Όταν με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύθηκα να μεγαλώσω την παράταξη μας και αυτήν την δέσμευση τήρησα στο ακέραιο». Τιμή στους προκατόχους του Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε τιμητικά σε όλους τους προκατόχους του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους συνέδρους: «Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά τον Κώστα Καραμανλή, πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας τον Μιλτιάδη τον Έβερτ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γιώργο Ράλλη και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όλη η ΝΔ είναι σήμερα εδώ, είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Απολογισμός έργου Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις κρίσεις που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στα τρία χρόνια της θητείας της, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο διάστημα αυτό.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα. Περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή κρίση. Πρέπει να ενώσουμε τους πολίτες κάτω από ένα κοινό αίσθημα ασφάλειας. Να ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες, να τους κάνουμε ξανά υπερήφανους. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες. Οι πολίτες είδαν μεγάλα έργα να προχωρούν. Με χαλύβδινη άμυνα και πολύ ισχυρές συμμαχίες.

Στον αντίποδα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Παλεύουν δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και αυτή που μένει καθηλωμένη. Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι.

Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη».

*** Στο Συνέδριο της Ν.Δ. παρέστησαν εκτός από τους συνέδρους και πολλοί παρατηρητές από την Ήπειρο. Αξιωματούχοι και μη της Ν.Δ. έδωσαν το παρόν κάνοντας γνωστή την παρουσία τους και μαζί με αυτή την συμμετοχή σε μια από τις υψηλότερες διαδικασίες του κόμματος της Ν.Δ. που φτάνει αισίως στα δεκατέσσερα συνέδρια από την ίδρυσή της το 1974, από τον πρώτο αρχηγό και πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο δημιουργήθηκε «συνωστισμός» για να χωρέσουν όλα τα στελέχη της ΝΔ με οποιαδήποτε ιδιότητα και να συμμετέχουν στο συνέδριο, που έχει σύνθημα «ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ» και στο οποίο προσπάθησε να δώσει σάρκα και οστά ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνιζαν στελέχη της Ν.Δ. πρόκειται για ένα συνέδριο συνεννόησης και όχι ένα συνέδριο διχασμού και αλληλοσπαραγμού, όπως παρατηρήθηκε τελευταία στο «συνέδριο» του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι συνιστώσες κυριάρχησαν καθ’ όλη την διάρκεια, αλλά μέχρι και σήμερα.