Υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις μεταστέγασης

on .

KALOGIANNH TATIANA 15 9 20

• Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σωματικά Αναπήρων Παιδιών (ΣΑΠ) Ηπείρου, επιρρίπτει η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Όπως αναφέρει «η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρίθηκε κανονικά στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προέκυπταν από την εγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση για την μετεγκατάσταση στο Παλαιό Χατζηκώστα των σχολείων αυτών. Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση κάποιος ή κάτι δεν δούλεψε σωστά για μία ακόμη φορά στον οργανισμό του Δήμου μας και σήμερα εμφανίζεται ως ο αποκλειστικά υπεύθυνος μιας απευκταίας καθυστέρησης και αναβολής. Ο προβληματισμός είναι έντονος για το πώς αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την εκπαιδευτική κοινότητα».
Καταληκτικά η κ. Καλογιάννη ζήτησε να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση των κτιρίων σε χρήση, ενώ πρότεινε σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, να καταστρωθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης της σχολικής στέγης, το οποίο να δεσμεύει την επόμενη και κάθε επόμενη Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος στην απάντησή του ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αυτή που έλυσε το θέμα και δρομολόγησε όλες τις διαδικασίες για την λειτουργία των σχολείων και τόνισε ότι ο ανάδοχος είναι μέσα στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Το έργο, υπογράμμισε, προχωρά και θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.