Ο Ι. Τσίμαρης για πυροτεχνουργούς Ε.Δ. και αύξηση ΦΠΑ σε καφέ - αναψυκτικά

on .

TSIMARHS GIANNHS BOYLH

Στην κατάθεση δύο Ερωτήσεων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης. Η πρώτη ερώτηση αφορά στην αποκατάσταση της ειδικής αποζημίωσης των πυροτεχνουργών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αίτημα που ήρθε σε γνώση του μετά από συνάντηση με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, γίνεται διάκριση σε δύο κατηγορίες στρατιωτικών πυροτεχνουργών δικαιούμενων αποζημίωσης, διάκριση όμως που ουσιαστικά ακυρώνει με απόφασή του το ΣτΕ μετά την προσφυγή και αίτηση ακύρωσης από πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Η απόφαση ενώ έχει δρομολογηθεί προς εφαρμογή από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, δεν έχει την ίδια εφαρμογή για τους Στρατιωτικούς Ξηράς.

Ο κ. Τσίμαρης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα εφαρμούσουν την απόφαση του ΣτΕ για όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς πυροτεχνουργούς, δηλαδή και για εκείνους του Στρατού Ξηράς.

Οι αυξήσεις ΦΠΑ

Η δεύτερη ερώτηση του κ. Τσίμαρη, απευθύνεται στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης, και αφορά τις πρόσφατες αυξήσεις του Φ.Π.Α. στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στον καφέ είναι ακατανόητη και εξαιρετικά προβληματική σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια έχει γίνει ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος παράγοντας πίεσης για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση στη χώρα. Επισημαίνει δε ότι τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα που θα εντείνουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.