Επερώτηση Γεωργόπουλου για τον αποκλεισμό Διστράτου - Αρμάτων

on .

GEORGOPOYLOS LAMPROS

Επερώτηση για τον αποκλεισμό επί αρκετές ημέρες του Διστράτου, την κατάσταση του δρόμου στο Βόρειο τμήμα της Λάκκας Αώου (Κόνιτσα, Ελεύθερο, Παλιοσέλι, Πάδες, Άρματα, Δίστρατο ως Βασιλίτσα), τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί και το τελικό αποτέλεσμα σήμερα κατέθεσε ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού ΦΩΣ.

Με αφορμή την κατολίσθηση που απέκλεισε οδικά τις Κοινότητες Διστράτου και Αρμάτων Κόνιτσας, καλεί την Περιφερειακή Αρχή να ενημερώσει αναλυτικά αν γνώριζε το πρόβλημα και υπήρχε επιτόπου εργολάβος εκεί τις τελευταίες ημέρες πριν την κατολίσθηση, τι ποσά έχει δαπανήσει στο Δρόμο Κόνιτσα – Βασιλίτσα τα τελευταία 14 έτη θητείας του κ. Καχριμάνη ως Περιφερειάρχη και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια θητείας του ως Νομάρχη, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα σήμερα των εκατομμυρίων που φαίνεται στη Διαύγεια πως έχουν δαπανηθεί και για ποιο λόγο επιμένουν ακόμη και τώρα για προσπάθεια πιο «ψηλά» στο βουνό αντί για χαμηλότερα που σύμφωνα με τους γνώστες της περιοχής είναι ευκολότερο και οικονομικότερο. Επίσης, ο κ. Γεωργόπουλος ρωτάει για ποιο λόγο δεν έγινε ποτέ ο δρόμος Δίστρατο - Βωβούσα που θα έδινε και αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, αν έχουν πληρωθεί μελέτες για αυτό το δρόμο, τι έχει κάνει ο κ. Καχριμάνης 22 έτη στην περιοχή της Λάκκας του Αώου, των εναπομεινάντων 200 κατοίκων σε επτά χωριά πέρα από δρόμους και εκκλησίες και πότε σκοπεύει να δώσει πρόσβαση στις κοινότητες αυτές.

Παραθέτει δε τα υψηλά ποσοστά ψήφων που έλαβε πέρυσι η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου σε Δίστρατο, Άρματα, Πάδες και Παλιοσέλι, αναρωτώμενος «είμαστε τελικά άξιοι της μοίρας μας;».