Αλβανικό… καψόνι σε συνεργάτες του έγκλειστου Φρέντι Μπελέρη!

on .

MPELERHS KAGKELA

• Στο μικροσκόπιο των αλβανικών Αρχών βρίσκεται διαρκώς ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη για τη δικαίωση.

Στο πλαίσιο αυτό, Αλβανοί αστυνομικοί έκαναν «καψόνι» σε στενό συγγενή και συνεργάτη του με αφορμή τη μεταφορά προεκλογικού υλικού. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο Άγγελος Συρίγος, οι αστυνομικοί στην Αλβανία θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια που μετέφερε ένας ξάδερφος του κ. Μπελέρη μαζί με στέλεχος της «Ομόνοιας». Κάλεσαν την Αντιτρομοκρατική, αλλά επειδή ήταν νύχτα, ο έλεγχος δεν έγινε. Κάπως έτσι, οι δυο άντρες έμειναν κρατούμενοι όλο το βράδυ και το πρωί αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. 

Ολονύχτια περιπέτεια

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Συρίγος, η περιπέτεια για τους δύο άνδρες ξεκίνησε στις 23:00 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν πέρασαν τον μεθοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. Οι Αλβανοί που τους σταμάτησαν για έλεγχο βρήκαν στο αυτοκίνητο των δύο ανδρών προεκλογικά φυλλάδια του Φρέντι Μπελέρη και ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς το πρωί της Κυριακής είχαν λάβει μέρος σε συγκέντρωση για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι Αλβανοί είπαν στον ξάδερφο του Φρέντι Μπελέρη και στο στέλεχος της Ομόνοιας ότι έπρεπε να καλέσουν την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διακριβωθεί αν τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια ήταν… τρομοκρατικό υλικό.

Επειδή, όμως, στην Αλβανία η Αντιτρομοκρατική λειτουργεί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, όπως είπε ο κ. Συρίγος, οι δύο άνδρες παρέμειναν κρατούμενοι μέχρι χθες τα χαράματα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν κρίθηκε ότι μετέφεραν κάτι ύποπτο. Για το καψόνι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή η ελληνική πρεσβεία στην Αλβανία ενώ στο πλευρό των δύο ανδρών έμεινε όλο το βράδυ ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.