Κ. ΣΚΡΕΚΑΣ: Στόχος να υπάρχει ένα βιομηχανικό πάρκο σε κάθε Νομό

on .

SKREKAS ARTA 2 6 24

• «Καρδιά» της επιχειρηματικότητας για τις τοπικές κοινωνίες, χαρακτήρισε τα Επιμελητήρια ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας κατά την συνάντησή του με την Διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, αλλά και με επαγγελματικούς φορείς της πόλης, τονίζοντας ότι «προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη»!

Σύμφωνα με τον Κ. Σκρέκα, στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συνεργασία μαζί τους για τη δημιουργία προϋποθέσεων και βάσεων για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα οδηγήσει σε περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Για την Κυβέρνηση, η συνολική ανάπτυξη της πατρίδας περνά μέσα από την Περιφέρεια. Η περιφερειακή ανάπτυξη απαιτεί τη συνεργασία όλων: της ελληνικής πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και των δημοσίων φορέων. Το Κράτος, από την πλευρά του, διευκολύνει την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό, μεταποιητικό και τουριστικό τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής επιχειρηματικότητας και τους μελλοντικούς “εθνικούς πρωταθλητές” σε επιχειρηματικό επίπεδο».

Για τα βιομηχανικά πάρκα

Για την ανάγκη δημιουργίας βιομηχανικών πάρκων σε όλη τη χώρα, ο υπουργός τόνισε: «Θέλουμε να υπάρχει σε κάθε νομό ένας τουλάχιστον οργανωμένος υποδοχέας, ένα επιχειρηματικό πάρκο για να μπορεί ένας επενδυτής να υλοποιήσει το σχέδιο και το όραμά του». Κάνοντας ειδική αναφορά στην Άρτα ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «δραστηριοποιούνται με επιτυχία τυροκομικές, μεταποιητικές και αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζουν την τοπική οικονομία και κοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια – και παρά τις διαρκείς κρίσεις – άνοιξαν περισσότερες από 300 νέες επιχειρήσεις, γεγονός που οφείλεται στο σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, καθώς και στα μέτρα στήριξης και προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στη συνάντηση ο υπουργός συνοδευόταν από τον βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. Γ. Στύλιο και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Ι. Γκολομάζος, οι αντιπρόεδροι Δημ. Χουλιάρας και Β. Μαγκούρης και μέλη.