Βαθιά θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Γκλίναβου

on .

GKLINABOS LEYTERHS 

• Πάνδημη έγινε χθες στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοπάνων η κηδεία του Λευτέρη Γκλίναβου, ενός ανθρώπου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου. 

Ο Λευτέρης Γκλίναβος, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην Γιαννιώτικη κοινωνία, καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος. Υπήρξε δήμαρχος Ιωαννίνων και βουλευτής του Νομού με το ΠΑΣΟΚ, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα διετέλεσε και Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Η μεγαλύτερη αγάπη του όμως ήταν οι αμπελώνες και έχοντας κάνει σπουδές στο εξωτερικό δημιούργησε ένα πρότυπο οινοποιείο με μερικά από τα πιο γνωστά κρασιά της χώρας, που ανέδειξαν την αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας.

Στο άκουσμα του θανάτου του Λευτέρη Γκλίναβου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συνήλθε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σε οδό της πόλης 

Ο Πρόεδρος της Βουλής 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εξέφρασε την θλίψη του για την εκδημία του Λευτέρη Γκλίναβου και σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Με αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του πολύ αγαπητού σε όλους μας Λευτέρη Γκλίναβου, κορυφαίου οινολόγου αλλά και πολιτικού που υπηρέτησε αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια τόσο τον Κοινοβουλευτισμό, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, ως βουλευτής και δήμαρχος.

»Είχε πάντα βάσιμη πίστη στις προοπτικές του τόπου μας, γι’ αυτό και οι σπουδές του, η επιστημονική του ειδίκευση και η πρωτοποριακή επιχειρηματική του δράση με το ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ ανέδειξαν με το παραπάνω αυτή την προοπτική, ιδιαίτερα μάλιστα τις δυνατότητες της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας, όπου και το μακρινό πλέον 1978, πριν 46 χρόνια δηλαδή, ξεκινάει με αγάπη, μεράκι και γνώση την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου.

»Αλλά και ως βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, το 1985 και το 1990 και δήμαρχος Ιωαννιτών το 1994, έδωσε το παράδειγμα ενός αποδοτικού, πολιτισμένου και υπεύθυνου αιρετού εκπροσώπου του λαού των Ιωαννίνων». 

Άλλες ανακοινώσεις 

-Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΝΕ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο άνθρωπο πολιτικό, δήμαρχο, βουλευτή άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης μας. «Αποχαιρετούμε έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας, έναν μαχητή και οραματιστή της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης που υπηρέτησε τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε με την οικογένειά του και αναδείχθηκε επαγγελματικά, με την αγάπη του για την αμπελουργία να χαρακτηρίζει την επιτυχημένη του πορεία, με αρχές και αξίες ηθικής, εντιμότητας, δημοκρατίας, έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του…», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

-Η περιφερειακή παράταξη « Κοινό των Ηπειρωτών» έκανε λόγο για πολύπλευρη προσωπικότητα, για άνθρωπο ευγενή και εργατικό με ήθος ξεχωριστό, που υπηρέτησε με πάθος τις ιδέες του στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. 

- Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Αριστερά, χαρακτηρίζοντας τον Λευτέρη Γκλίναβο πρωτοπόρο στη δουλειά του, προσφέροντας διαχρονικά στη μικρή μας πόλη και ξεχωρίζοντας για την ευγένεια και το ήθος του.

- Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λευτέρη Γκλίναβου για την απώλειά του. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος της ομάδας το 2006.