Αμέριστη η υποστήριξη της Ελλάδας προς τον κυπριακό Ελληνισμό!

on .

TASOYLAS KYPRIOI BOYLEYTES

 

• Πενταμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων που βρίσκεται στην Αθήνα υποδέχθηκε χθες στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της Ελλάδας στον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και στην εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Όπως επεσήμανε, «φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική κατοχή και η προσήλωση της Ελλάδας και της Κύπρου στον στόχο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη». Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε επίσης στον πρόσφατο διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, γεγονός που, όπως είπε, «προσανατολίζεται στο μείζον αυτό ζήτημα και θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό γεγονός της συμπλήρωσης, φέτος, 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Μαΐου 2004, όταν η Κύπρος έγινε πλήρες κράτος-μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας». 

Η κυπριακή αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Κάρουλλα, Βαλεντίνο Φακοντή, Παύλο Μυλωνά και Αλέκο Τρυφωνίδη, ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευε η Γραμματέας της Επιτροπής Άμυνας κα Όλγα Παλάτου.