Στα Γιάννενα χτυπά η καρδιά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης!

on .

ENPE SYNEDRIO PERIFEREIES

Στα Γιάννενα θα χτυπήσει επί ένα διήμερο η «καρδιά» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο έχει θέμα «οι Περιφέρειες στη νέα εποχή».

Εκτός από τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας, στο συνέδριο θα υπάρξει και υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση. 

Συγκεκριμένα, στις εργασίες του θα λάβουν μέρος η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης.

Το πρόγραμμα 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου που έχει ανακοινώσει η ΕΝΠΕ, η έναρξή του θα γίνει αύριο, Τετάρτη και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο «Du lac». Την έναρξη θα κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και Πρόεδρος του συνεδρίου Αλέξανδρος Καχριμάνης και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ιωαννίννων Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Μάνο Κόνσολα, τον Πρόεδρο της ΚΕ∆Ε Λάζαρο Κυρίζογλου, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας Βέτα Πανουτσάκου και τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια.

Στις 12:45 θα ακολουθήσει εισήγηση από τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ στις 13:15 στο βήμα του συνεδρίου θα ανέβει η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Στις 13:45 θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και στις 14:30 το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου. Το συνέδριο θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις Περιφερειαρχών.

Η δεύτερη ημέρα

Την ερχόμενη Πέμπτη οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. και η βασική θεματική ενότητα θα αφορά στο νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ρόλο των Περιφερειών. Συντονιστής της ενότητας θα είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Θα μιλήσουν οι  Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Δημήτρης Σκάλκος, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης και Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ.