«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Ο Περιφερειάρχης με τις απαντήσεις του… έκανε το μαύρο άσπρο!

on .

ZAPSAS GIORGOS

• Αλαζονεία και πολιτικές απρέπειες καταλόγισε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γ. Ζάψας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, με αφορμή το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο και την ασφυκτική διαδικασία που ακολουθήθηκε. 

Αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι καθυστέρησε πολύ η σύγκληση περιφερειακού συμβουλίου (3 μήνες), ο Γ. Ζάψας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι «στρίμωξαν» σε μια συνεδρίαση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024, επτά σημαντικά θέματα και επτά ακόμα επερωτήσεις, χωρίς να γίνει καμία αναφορά στην επικαιρότητα, περιορίζοντας τη συζήτηση σε ανταλλαγή μονολόγων!

«Έκανε… το μαύρο άσπρο»!

«Όποιοι παρακολούθησαν την προχθεσινή συνεδρίαση πήραν μια γεύση της αλαζονείας του Περιφερειάρχη, με τις αστήρικτες απαντήσεις επί των Επερωτήσεων (έκανε το μαύρο άσπρο), την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προεδρείου και τις πολιτικές απρέπειες του κ. Καχριμάνη», τόνισε ο Γ. Ζάψας και εξήγησε τι εννοεί, λέγοντας:

- Έσβησε – εξαφάνισε τα πρόστιμα 5 εκατ. που εκκρεμούν σε βάρος της περιφέρειας!

- Δεν υπήρξε ποτέ οικολογικό έγκλημα τον Λούρο ποταμό - περιβαλλοντική παρέμβαση κατά τον κ. Καχριμάνη.

- Η γέφυρα της Αρίστης / Παπίγκου αντέχει 38 τόνους, μετά από 100 χρόνια!

-Οι αμμοληψίες, χωρίς άδεια, στον Αρέθωνα και αλλού, είναι χρήσιμες και νόμιμες, όταν γίνονται για την εξυπηρέτηση εργολάβων!

- Οι σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων βαφτίζονται… πρακτορεία και αδειοδοτούνται κανονικά, όπως η περίπτωση του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας!

- Η Παμβώτιδα είναι καθαρή, όσο είναι στην εξουσία ο κ. Καχριμάνης, κατόπιν ενεργειών του ιδίου!

Ο επικεφαλής της παράταξης έκανε ακόμη λόγο για επιχείρηση χειραγώγησης περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης. «Ομολογεί σε δημόσια θέα την πολιτική του απρέπεια ότι τηλεφωνεί σε περιφερειακούς συμβούλους και υπεισέρχεται στις λειτουργίες αντίπαλων παρατάξεων, όταν ενοχληθεί από τον έλεγχο και την κριτική τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Ζάψας κατέληξε λέγοντας: «Οτιδήποτε δεν συζητιέται στα όργανα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα το συζητούμε δημόσια». 

Απάντηση της Περιφ. Αρχής 

Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής στα όσα της καταλόγισε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών». Σε ανακοίνωσή της σημείωσε μεταξύ άλλων: «…Η επιλογή για κατάθεση επερωτήσεων δεν έγινε από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά από περιφερειακούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, μηδενός εξαιρουμένου και του ιδίου και σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει υποχρεωτικά να συζητούνται στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου…».

Και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «απρέπεια διαπράττει αυτός που επιχειρεί να παραπλανήσει το Σώμα και την Κοινή Γνώμη ότι έχει τη συγκατάθεση και άλλων συμβούλων για την υποβολή αιτήματος για να συζητηθεί θέμα της επιλογής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι ο Περιφερειάρχης που εξετάζει αν όντως είναι υπαρκτές ή όχι οι υπογραφές που είναι απαραίτητες για να γίνει η συζήτηση…».