Το Πανεπ. Ιωαννίνων τιμά αύριο την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

on .

HROO POLYTEXNEIOY 17 11 22

• Την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, χαιρετίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθιά επίγνωση της διαχρονικότητας των αρχών και των αξιών για τις οποίες αγωνίστηκαν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές. Αύριο, Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Όπως τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του «η εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως και η ηχηρή αντιδικτατορική αντίσταση των εδώ φοιτητών και των φοιτητριών, που κορυφώθηκε με την ταυτόχρονη κατάληψη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποτελούν παρακαταθήκη που υπενθυμίζει την ανάγκη για παιδεία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.

»Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο υπερασπίζεται αυτά τα ιδανικά, διεκδικώντας να είναι φυτώριο ελεύθερων ανθρώπων με κριτική σκέψη και δημοκρατικό ήθος. Αυτά τα ιδανικά, ως εχέγγυο ειρήνης, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού δεν έπαψαν ποτέ να απαιτούν αγώνες και θυσίες. Γι’ αυτό και το νόημα των ημερών του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο και σήμερα, δεσμεύοντάς μας στην υπεράσπιση της παιδείας, της έρευνας, της καινοτομίας και του ελεύθερου στοχασμού».

Άλλες ανακοινώσεις 

- Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Το Πολυτεχνείο ως μείζον γεγονός της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας, εξακολουθεί να εμπνέει αλλά και να συμπυκνώνει κάθε χρόνο στην ζωντανή επέτειό του τα λαϊκά και κοινωνικά αιτήματα για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, δωρεάν παιδεία και υγεία,  για εργασία και αξιοπρέπεια, για ισότητα και αλληλεγγύη. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται». Και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, αύριο (6 μ.μ.) στην συγκέντρωση και στην πορεία, με αφετηρία το μνημείο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. 

- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το λαό και την νεολαία της πόλης να τιμήσουν τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνων αύριο στις 5 μ.μ. και πορεία στη συνέχεια.