«Ο Κ. Μπάρκας δεν έκανε απολύτως τίποτα για το Λογιστικής Πρέβεζας…»

on .

TMHMA LOGISTIKHS PREBEZA 1

Απάντηση – «καταπέλτη» δίνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Σωτηρόπουλος με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με το κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος στην Πρέβεζα που παραμένει κλειστό από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

«Ως Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής βεβαιώνω ότι ο κ. Μπάρκας ποτέ δεν βοήθησε το Τμήμα σε όσο χρόνο είμαι Πρόεδρος και γνωρίζω καλά. Συζητήσαμε για τα προβλήματα σε συνάντηση ήδη από τις 06/12/2021 και, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ούτε πήρε μαζί του τα επίσημα έγγραφα που μου ζήτησε να δει και πιστοποιούσαν τα προβλήματα του Τμήματος. Μπορώ να περιγράψω τα προβλήματα αναλυτικά, εάν το επιθυμεί, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα έγγραφα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή του επισήμανε τα προβλήματα που προέρχονται λόγω του μειωμένου αριθμού φοιτητών, όμως δεν τον ξαναείδε, δεν συνεργάστηκε, δεν βοήθησε. Οι δε επιχειρηματίες που ανέλαβαν το κυλικείο διαδοχικά, αποχωρούσαν εδώ και μια επταετία και ανέφεραν πάντα τα προβλήματα της μη αποδοτικότητας. «Ένα Τμήμα μόνο του στην άλλη άκρη της Ηπείρου με σοβαρά προβλήματα συγκοινωνιών, στέγασης και σίτισης των φοιτητών πώς να αποδώσει με τα κριτήρια βιωσιμότητας του κυλικείου;», σημειώνει με έμφαση.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής τονίζει και τα εξής: «Ο κ. Μπάρκας είναι από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Πρέβεζας - Φιλιππιάδας τις ώρες που εξυπηρετούν τους φοιτητές έχουν καταργηθεί, λόγω κόστους, όπως μου είπε ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Πρέβεζας. Τι έχει κάνει ο κ. Μπάρκας; Τώρα εξυπηρετούνται οι φοιτητές είτε συνταξιδεύοντας με τα αυτοκίνητα των καθηγητών τους είτε με ταξί τα οποία πληρώνονται με δωρεές από πολίτες. Τα χρήματα τελειώνουν τον Φεβρουάριο, και αν τα καταφέρουμε από έρανο μεταξύ των καθηγητών, μέχρι και τον Ιούνιο. Μετά;». Και καταλήγει καλώντας τον κ. Μπάρκα «να μη δημιουργεί προβλήματα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που κοσμεί την Ήπειρο και τιμά τη χώρα με την έντονη εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Η απάντηση Μπάρκα

«Ο εισηγητής της πρότασης και πρωτοστάτης της μεταφοράς του πανεπιστημιακού τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, να κοιτάζεται στον καθρέφτη όταν θέλει να ρίξει τις ευθύνες που του αναλογούν αλλού, για προβλήματα που θα έπρεπε να λύσει πρώτα ο ίδιος και όχι να δημιουργεί και άλλα», συστήνει ο Κ. Μπάρκας απαντώντας στον κ. Σωτηρόπουλο και προσθέτει: «Αυτός είναι, άβουλος και λίγος. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του Νομού της Πρέβεζας, όπως μας έταξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως κάνουμε τόσα χρόνια για την παραμονή και ενίσχυση του πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας».