Ζεσταίνεται για τα καλά το προεκλογικό κλίμα στην Ήπειρο

on .

KALPES AYTODIOIKHSH

Έχει ζεσταθεί για τα καλά το προεκλογικό κλίμα στην περιοχή μας, ενόψει των εκλογών στις 8 Οκτωβρίου. Εκλογικά κέντρα εγκαινιάζονται, κεντρικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται, ενώ με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιοδείες των επικεφαλής και των υποψηφίων συμβούλων, αλλά και οι επαφές με φορείς, οργανώσεις και σωματεία της πόλης. 

Τη Δευτέρα 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Du Lac», ο υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόντας θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Την ίδια μέρα και ώρα στο Grand Serai, έχει προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του και ο υποψ. δήμαρχος Π. Κολόκας.

Διαφήμιση έργων

Κατά τ’ άλλα, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει… ακάθεκτη τη διαφήμιση έργων (με δύο - τρία δελτία Τύπου καθημερινά) που τυχαίνει να ξεκινούν δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές! Χθες ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου επισκέφθηκε το Κουτσελιό, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Γιώργο Αρλέτο και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με αφορμή την έναρξη εργασιών για την βελτίωση του τμήματος της 3ης επαρχιακής οδού, έργο συνολικού προϋπολογισμού 630 χιλιάδων ευρώ. 

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται η καλύτερη βατότητα της οδού και η ενίσχυση της ασφάλειας για τους διερχόμενους.

Στο δρόμο μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου προβλέπονται εργασίες υδραυλικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων, εργασίες οδοποιίας σε συνέχεια των υδραυλικών έργων, με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, εργασίες οδοφωτισμού

Ο Ν. Γκόντας στη ΔΕΥΑΙ

Στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Ν. Γκόντας, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα της Επιχείρησης με τον Ν. Γκόντα να δεσμεύεται για την επίλυσή τους, με στόχο η Δ.Ε.Υ.Α.Ι. να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της προς όφελος του πολίτη. «Είμαστε δίπλα στη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και στους εργαζόμενους και στο πρόγραμμά μας υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα για το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης. Μιας υγιούς επιχείρησης που θα απορροφάει όλα τα διαθέσιμα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα  εκτελώντας σημαντικά έργα και στους κόλπους της θα επικρατεί εργασιακή ειρήνη» τόνισε ο Ν. Γκόντας. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη της παράταξης στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, καθώς ο αείμνηστος Βασίλης Μάντζιος, που είχε διατελέσει Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΗΠ. επί 22 χρόνια, αποτελούσε στενό συνεργάτη του κ. Γκόντα και είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος καθαριότητας και αθλητισμού, καθώς και πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Βρακάς και μέλη της Διοίκησης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης τόσο από το κεντρικό κράτος, όσο και από την Αυτοδιοίκηση. 

Εγκαίνια για Θ. Μπέγκα

Μήνυμα αισιοδοξίας για την εκλογική νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου, εξέπεμψε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» υποψ. δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. «Σήμερα εγκαινιάζουμε το ορμητήριό μας στην πορεία προς τις εκλογές του Οκτωβρίου. Θα πρέπει όμως να παραμείνει αυτό που ορίζει η λέξη ορμητήριο. Γιατί το πιο σημαντικό για εμάς είναι να ξεχυθούμε στην κοινωνία και να συντηρήσουμε τη συνεχή επαφή με αυτή. »Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη του δήμου με βαρύ παρελθόν, παρόν και μέλλον. Οι πολίτες πλέον μπορούν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν. Με αλληλεγγύη μεταξύ μας, ενωμένοι σα γροθιά, χέρι χέρι με την κοινωνία είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη», τόνισε μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του.

Η  παράταξη Τ. Καλογιάννη

Ο αγιασμός του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης «Ιωάννινα_2023» (επί της Λεωφ. Δωδώνης 23) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία υποψήφιων δημοτικών και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων, τους οποίους η υποψήφια δήμαρχος Τ. Καλογιάννη ευχαρίστησε ιδιαίτερα που συμπορεύονται μαζί της στον αγώνα αυτόν.

Χθες η υποψήφια δήμαρχος επισκέφθηκε το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα». Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Π.Ν.Ι., τους οποίους και ενημέρωσε για το πρόγραμμα της παράταξης για την ερχόμενη πενταετία. 

Τα Εκλογικά Κέντρα της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» 

Σε λειτουργία βρίσκονται τα εκλογικά κέντρα της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», όπως ενημέρωσε χθες η παράταξη του του υποψ. Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη. Τα Εκλογικά Κέντρα λειτουργούν στις εξής διευθύνσεις:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Αβέρωφ 10. Τηλ. Επικοινωνίας: 2651078278, 2651036736,2651065054. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 8ης Δεκεμβρίου 6  Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970770 ΑΡΤΑ: Καραϊσκάκη 21 (πεζόδρομος). Τηλ. Επικοινωνίας:6946 970773 ΠΡΕΒΕΖΑ: Λεωφόρος Ειρήνης 96, Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970769

Ο Σπ. Ριζόπουλος 

Σε περιοχές της Πρέβεζας περιοδεύει από χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος. Το σημερινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει τις περιοχές Αγία Κυριακή, Πάργα, Ανθούσα, Αγιά, Αμμουδιά, Λούτσα-Βράχος και  Λυγιά.

Η παράταξη Βαϊτση για τουρισμό

Δέσμη προτάσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυλώνα για τη διαμόρφωση του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης στη γεωγραφική ενότητα του Ελληνικού και των Κατσανοχωρίων, κατατέθηκε στην εκδήλωση της Ομάδας Δράσης Τουριστικής Ανάπτυξης της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό. Εισαγωγικά στην εκδήλωση μίλησε ο υποψ. δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ομάδες Δράσης στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Η παράταξη Ζαρκάδα

Ανοιχτή συζήτηση των πολιτών με τον υποψήφιο δήμαρχο Ζαγορίου Λευτέρη Ζαρκάδα και τους υποψ. δημοτικούς συμβούλους θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο και ώρα 6 μ.μ. στους Κήπους Ζαγορίου, στο ξενοδοχείο KIPI MOUNTAIN RESORT.