Προεκλογική περίοδος με ήπιους τόνους στην Ήπειρο

on .

PERIFEREIA DHMARXEIO KTHRIA

• Ομαλά και σε κλίμα «πολιτικού πολιτισμού» κυλάει μέχρι στιγμής η προεκλογική περίοδος στην Ήπειρο, με τους υποψηφίους να διεξάγουν τις εκστρατείες τους, χρησιμοποιώντας ήπιους γενικά τόνους έναντι των αντιπάλων τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. 

Ωστόσο, κάτω από την «επιφάνεια» δεν λείπουν οι διαγκωνισμοί και τα «χτυπήματα», με το βλέμμα όλων στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για κάτι αναμενόμενο, αν λάβει κανείς υπόψη την πληθώρα υποψηφίων, ειδικά στους Δήμους, εξαιτίας των οποίων οικογένειες μοιράζονται στη μέση, αλλά και το γεγονός ότι επτά συνδυασμοί διεκδικούν το «τιμόνι», τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στον Δήμο Ιωαννιτών.

Στέφος στην Ηγουμενίτσα

Την πόλη της Ηγουμενίτσας επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος συνοδευόμενος σχεδόν από όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», τον πρ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση και τον πρ. δήμαρχο Αντρέα  Νταή. Επισκέφτηκαν καταστήματα της πόλης και συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες, τόσο για το πρόγραμμα της παράταξης που αφορά το Ν. Θεσπρωτίας, όσο και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες. Σύμφωνα δε με σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννης Στέφος δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξεφύγει η περιοχή από τη στασιμότητα και το μαρασμό.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της πόλης, ο υποψ. Περιφερειάρχης συνομίλησε με όλους τους εργαζόμενους της δημοτικής υπηρεσίας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο, στον οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του, τόσο για την ολοκληρωτική εκποίηση του λιμανιού, όσο και την απουσία οποιουδήποτε αντισταθμιστικού οφέλους για την περιοχή και την απουσία υποχρέωσης επενδύσεων για την πόλη της Ηγουμενίτσας, όπως η κατασκευή μαρίνας, το εμπορευματικό κέντρο και ο περιφερειακός της πόλης.

Ζούμπας σε ΕΕΣ - ΕΚΑΒ 

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και στον τοπικό Ερυθρό Σταυρό βρέθηκαν ο υποψ. Περιφερειάρχης Στέφανος Ζούμπας και υποψήφιοι της παράταξης «Ήπειρος Όλον – Τόπος να ζεις», προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που βιώνουν δύσκολες στιγμές τα οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Π.Τ. Ιωαννίνων Ε.Ε.Σ., Κων/νος Ντακαλέτσης (φωτό). «Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η προσφορά αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την στήριξη των συμπολιτών μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ η παράταξη δηλώνει έμπρακτα την συμπαράστασή της στον τοπικό Ερυθρό Σταυρό για το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζει, αίτημά του για μόνιμο χώρο στην πόλη των Ιωαννίνων στον οποίο θα μπορεί να γίνεται σταθερή αιμοδοσία. 

Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων συζητήθηκαν τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν την συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως η υποστελέχωση που αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο της δική μας Περιφέρειας αλλά πανελλαδικό, οι κτιριακές υποδομές αλλά και η λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Γκόντας σε Μητρόπολη – Επιμελητήριο

Την Μητρόπολη Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». 

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Ν. Γκόντας συζήτησε με τον Μητροπολίτη Μάξιμο το όραμά του για το νέο Δήμο Ιωαννιτών, ένα όραμα που προτάσσει τον άνθρωπο και την κοινωνική πολιτική. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Κληροδοτήματα που μπορούν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην διευκόλυνση της καθημερινότητας, στηρίζοντας ομάδες ευάλωτων πολιτών, καθώς και στο Πρόγραμμα Κλιματικής Ουδετερότητας, για την υλοποίηση του οποίου ζητήθηκε η ενεργή συμβολή του κ.κ. Μάξιμου. 

«Η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας είναι επιτακτική στην κατεύθυνση υλοποίησης δράσεων και συνεργειών που θα αμβλύνουν τις δυσκολίες των ευάλωτων ομάδων και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας», μεταξύ άλλων μετά την επίσκεψη ο Ν. Γκόντας. 

Νωρίτερα, ο κ. Γκόντας και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης είχαν επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καθώς η στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως τονίζουν, αποτελεί βασικό μέλημα για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Εκδήλωση Σουκουβέλου

Στην πλατεία των Ασπραγγέλων θα κάνει την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση ο Δήμαρχος Ζαγορίου και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Σουκουβέλος. Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. και στο πλαίσιό της θα γίνει από τον κ. Σουκουβέλο η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ζαγόρι Νέα Εποχή με Προοπτική».

Εκδήλωση Βαΐτση

Την κεντρική της εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της προγραμματίζει και η δημοτική παράταξη «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Νίκο Βαΐτση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Du Lac» στα Γιάννενα.