Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Ναυτιλίας

on .

STYLIANIDHS XRHSTOS

• Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας ανακοίνωσε  χθες το μεσημέρι  ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη σκιά της υπόθεσης της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει λίγα λεπτά αργότερα ότι στη θέση του τοποθετείται ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 Όπως εξηγεί στη δήλωση παραίτησής του έλαβε ο Μ. Βαρβιτσιώτης την απόφαση αυτή μετά «την επίθεση που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά» ύστερα από την «δήλωση που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση» και για την οποία, όπως λέει, «ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη».

Από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «όλοι κρίνοται συνεχώς». Παράλληλα, δε, εξήγησε ότι για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη ως του νέου υπουργού Ναυτιλίας ότι «μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία».

Όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος υπουργείου με σώμα ασφαλείας και συμμετοχή στο ΚΥΣΕΑ. «Είναι, επίσης, υπουργός με πανευρωπαϊκή εμπειρία και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία» κατέληξε για τον Χρήστο Στυλιανίδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.