Πρόγραμμα και… όραμα ξεδιπλώνουν οι υποψήφιοι

on .

ZOYMPAS YPOPSHFIOI 7 9 23

Με περιοδείες και παρουσιάσεις προγραμμάτων και συνδυασμών σ’ όλους τους Νομούς συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Ηπείρου, ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιωαννίνων επικεντρώνονται πλέον σε επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες ξεδιπλώνοντας το όραμά τους για την πόλη. 

Ριζόπουλος για Άρτα

«Πρώτοι από την πρώτη» ήταν το μήνυμα με το οποίο άνοιξε και έκλεισε την πρώτη κεντρική ομιλία του στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στην Άρτα ο Σπύρος Ριζόπουλος. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα και τους άξονες ανάπτυξης που αφορούν την Άρτα. Όπως επανέλαβε, υγρό στοιχείο και αγροτική παραγωγή βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που αφορούν στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί προσωπικής εκστρατείας ούτως ώστε να φέρει στην Άρτα καλοκαιρινό τμήμα του Πανεπιστημίου Κορνέλ (Cornell) της Αμερικής. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι το κορυφαίο σε θέματα που αφορούν αγροτική παραγωγή και αγροτική καινοτομία. Στη συνέχεια τόνισε πως θα επιμείνει η Γεωπονική Σχολή να παραμείνει στην Άρτα καθώς είναι ο «φυσικός χώρος» που της ταιριάζει, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υλοποιηθούν αρδευτικά έργα. 

Επίσης, επανέλαβε πως το 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, θα οδηγηθεί σε υποδομές για εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ, ενώ κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους διεκδικητές της Περιφέρειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τη μέρα που θα κοντεύει να γίνει ο χάρτης της Ηπείρου λευκός, θέλω να δω τι θα κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους προκαλώ». 

Ζούμπας στην Ελεούσα

Με κεντρικό μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας παρουσία του βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Μάντζου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Τσίμαρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης «Ήπειρος Όλον» στην Ελεούσα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στέφανος Ζούμπας παρουσίασε τους στόχους της παράταξης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. «Στόχος του συνδυασμού μας είναι να χτίσουμε τα σταθερά εκείνα θεμέλια, που χρειάζονται για την ανάπτυξη την κοινωνική ευημερία και την ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Η κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και η κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας επιδιώκουμε να διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε μια συντονισμένη συνολική αναπτυξιακή δυναμική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε: «Στόχος μας η Άρτα και η Πρέβεζα να καταστούν προπύργια της πράσινης ανάπτυξης βασισμένης στο φυσικό περιβάλλον και στα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τους. Στόχος μας η Θεσπρωτία να καταστεί όχι μόνο πύλη προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά και πρότυπο διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο με την  ολοκλήρωση των  μεγάλων υποδομές που απαιτούνται. Στόχος μας τα Γιάννενα να καταστούν σημείο αναφοράς για όλους τους Ηπειρώτες ανά τον κόσμο, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού της περιοχής μας».

Στην ομιλία του ο Δημ. Μάντζος ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την τοπική αυτοδιοίκηση πως «αυτές οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες. Σας ευχαριστώ που ενώσατε τις δυνάμεις σας για μια αλλαγή που τελικά έχει ανάγκη όχι μόνο η Ήπειρος, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Θεσπρωτία αλλά όλη η χώρα», ενώ ο Ι. Τσίμαρης σημείωσε ότι «στόχος είναι να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα είναι ακηδεμόνευτη».

Εκδήλωση στον Κατσικά

Εκδήλωση στον Κατσικά, έκανε η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη «Ιωάννινα_2023» όπου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθώς και των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων για τη δημοτική ενότητα αυτή.

Η κ. Καλογιάννη στην ομιλία της, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο η δημοτική ενότητα Παμβώτιδας αποτελεί το παραγωγικό επίκεντρο της γεωργικής παραγωγής, αλλά και την επαγγελματική βάση πολλών επαγγελματιών της οικοδομικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας. Ακόμη, στην περιοχή, έχουν την κατοικία τους και πολλοί συμπολίτες μας που παρέχουν υπηρεσίες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Πολλές επομένως οι επαγγελματικές και κοινωνικές ιδιότητες και αντίστοιχες πολλές οι απαιτήσεις των συμπολιτών από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, αφού την ευθύνη για την εξέλιξη του τόπου αυτού επωμίζεται η δημοτική αρχή της πόλης».

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στη Δ.Ε. Παμβώτιδας είναι οι: Θωμάς Κιτσάκης, Βασίλειος Λέκκας, Ευδοξία Λισγάρα, Αικατερίνη Μάγκου, Γεώργιος Παππάς, Αλέξανδρος Πριόβολος και Νίκη Χρυσή. Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι είναι για τον Κατσικά οι: Γιαννάκη Ελένη, Γιώτης Παναγιώτης, Καλαμπόκη Μαρία, Λισγάρας Νικόλαος, Μαντόκας Χρήστος – Ναπολέων, Ρήτας Αναστάσιος, Τσιούρη Μαρία, Τσιούρης Βασίλειος. Για την Ανατολική o Κίτσιος Ευάγγελος. Για την Βασιλική οι Γαλάνης Αναστάσιος, Διαμάντη Νίκη, Κάκκαβος Νικόλαος, Κοσίνας Κωνσταντίνος, Παππά Αντωνία – Λεμονιά. Για την Δαφνούλα οι Δημητρίου Δημήτριος, Ράπτης Ηλίας, Σταύρου Σταύρος, Σταύρου Κωνσταντίνος. Για το Δροσοχώρι οι Αρλέτου Ευφροσύνη, Κοσμάς Δημήτριος, Μελιγγιώτης Παντελής, Μπίστας Νεκτάριος. Για την Ηλιοκάλη οι Παππά Ελένη,  Σιούλης Ηλίας, Τασιούλας Πέτρος. Για την Καστρίτσα οι Βάσιος Σπυρίδων, Ζαρογιάννης Σωτήριος, Καραγιώργος Γεώργιος, Τσιάκου Μαριάννα. Για το Κουτσελιό οι Κακαράντζας Μιχαήλ, Κρανάς Ευάγγελος, Ντακούμη Παναγιώτα. Για την Κράψη ο Σιώζιος Κωνσταντίνος. Για τους Λογγάδες οι Γκόλιας Νικόλαος, Μπάγιας Γεώργιος, Φίλιος Δημήτριος. Για τα Μουζακαία οι Βέντζης Νικόλαος, Γεωργούλας Πέτρος, Καλαμπόκη Κωνσταντίνα. Για την Πλατανιά οι Βλέτσου Σταματία, Κατέρη Ελένη, Λίλη Αφροδίτη. Για τον Πλάτανο ο Κούτλας Ευάγγελος. Για το Χαροκόπι οι Αντωνίου Γεώργιος, Κοσμά Καλλιόπη, Μάγκος Λάμπρος.

ΛΑΣΥ στη Σκάλα

Την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιωαννίνων θα κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο θεατράκι της Σκάλας. Θα μιλήσουν η Όλυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου.