Ανίκανη η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου να προστατεύσει Υγεία και Περιβάλλον!

on .

LIMNH GIANNINA NHSI

Με την Κυβέρνηση, αλλά και την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου τα έβαλε για μια ακόμη φορά η περιφ. παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή επίσκεψη κλιμακίου της στη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α..

Ο υποψ. Περιφερειάρχης Γ. Πρέντζας και οι υποψ. σύμβουλοι Διαμαντής Ζώλας και Τ. Ζέκα, άσκησαν σκληρή κριτική, κάνοντας λόγο για ανικανότητα όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας. 

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο υποψ. Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στην Μονάδα ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την έλλειψη προστασίας της λίμνης όπως η απουσία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας, η απουσία μηχανισμού ελέγχου της διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στην ΒΙΠΕ και η απουσία ακριβούς καταγραφής της ποσότητας και του χώρου που εναποτίθεται το οργανικό φορτίο των πτηνοτροφικών μονάδων του Λεκανοπεδίου, τα οποία καταλήγουν στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και στο νερό που πίνουμε και στο νερό που ποτίζονται τα ζώα στις κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης ενημερώθηκε  ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη σχετικά με την ποιότητα του νερού που πέφτει στη λίμνη από τις πηγές Μιτσικελίου.

Κατά τον Γ. Πρέντζα «η πλειοψηφία της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος ως εμπόδιο στην ανάπτυξη και όσους προσπαθούν να την υπερασπιστούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως πρόσφατα έκανε ο κ. Καχριμάνης. Η περιφερειακή αρχή είναι τόσο επιλεκτικά ανίκανη να προστατεύσει την δημόσια υγεία και το περιβάλλον προς χάριν των επενδυτών, που ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την προστασία των ποταμών δεν έχει κάνει, όπως για παράδειγμα στο Λούρο με αποτέλεσμα το πρόσφατο περιβαλλοντικό έγκλημα».

Από την κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν… γλίτωσαν ούτε οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των δήθεν «ανεξάρτητων» που - όπως τόνισε - στήριξαν και στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης και την κατάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας.

Ταυτόχρονα ο Γ. Πρέντζας ενημερώθηκε και για τα προβλήματα λειτουργίας της Μονάδας των Ιωαννίνων, με κυριότερο την 15ετή ομηρία του έμπειρου προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τονίζοντας πως η απαξίωση ενός έμπειρου επιστημονικού δυναμικού όπως αυτό που εργάζεται τόσα χρόνια στους Φορείς Διαχείρισης και σήμερα στον ΟΦΥΠΕΚΑ, δεν γίνεται τυχαία…