Ενημέρωση για την επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς

on .

TZOYFH

Tην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη προκειμένου να έχει μια ενημέρωση, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κ. Μπέση αναφέρθηκε στα κενά στα Τμήματα Ένταξης, τα οποία δεν καλύφθηκαν, τη στιγμή που και στην παράλληλη στήριξη η κάλυψη έγινε σε ποσοστό περίπου 50%. Αντίθετα, καλύφθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα κενά στις βασικές εκπαιδευτικές ειδικότητες και ικανοποιητικά στις λεγόμενες δευτερεύουσες ειδικότητες. Σχετικά με τα ΕΠΑΛ, τόνισε ότι έχουν εγκριθεί όλες οι ειδικότητες που ζητήθηκαν, χωρίς, όμως, να έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα τμήματα. Μίλησε, δε, για αυξητική τάση στους μαθητές που επιλέγουν τα ΕΠΑΛ τα τελευταία χρόνια. 

Από τη πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα ένας τουλάχιστον νοσηλευτής, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αναγκαιότητα να λειτουργεί σωστά η παράλληλη στήριξη. Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα των υποδομών, καθώς και αυτό του εκσυγχρονισμού στην εκπαίδευση, με την προμήθεια των σχολικών μονάδων με τεχνολογικά μέσα, όπως διαδραστικούς πίνακες.