Ο Ράμα θέλει να δώσει χαριστική βολή στον Ελληνισμό της Χιμάρας!

on .

XIMARA PINAKIDA

«Με σημείο αναφοράς τον Μπελέρη, (σ.σ. η Αλβανία) σπεύδει να εξουδετερώσει κάθε άλλη δυνατή αντίδραση για το περιουσιακό της Ε.Ε. και να δώσει ένα πλήγμα (υπό μορφή χαριστικής βολής) κατά του Ελληνισμού, κυρίως στη Χιμάρα». Με τη φράση αυτό ο Βορειοηπειρώτης ιστορικός, καθηγητής και δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας με άρθρο του δίνει την πραγματική διάσταση του ζητήματος που υπάρχει με την προφυλάκιση του εκλεγέντος Δημάρχου και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η Κυβέρνηση Ράμα, «καλυπτόμενη» πίσω από τη δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. «Με αιχμή του δόρατος τον Μπελέρη, η αλβανική πλευρά θα επιδιώξει, όπως έχει εκδηλωθεί και είναι σε εξέλιξη, σχέδιο για να πλήξει την ακεραιότητα του Ελληνισμού, να τον εκφοβίσει, να τον πάρει όμηρο. Όπως με την υπόθεση των πέντε της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ελληνοαλβανικής αντιπαράθεσης», προσθέτει ο ίδιος. 

Ο Π. Μπάρκας ισχυρίζεται ότι ο Μπελέρης ήταν συνεργάτης του Ράμα, αλλά αυτός ο ρόλος έληξε όταν ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος 20/20 που χαρακτηρίστηκε ταφόπετρα για το περιουσιακό. Συνεχίζοντας εκτιμά ότι θα αφαιρέσουν από τον Μπελέρη τη δυνατότητα ανάμειξης στα κοινά, μέσω μιας πιθανής καταδίκης του με αναστολή.  Μέσω του ιδίου άρθρου, γίνεται γνωστό ότι στην Αλβανία υπάρχει εκτεταμένη δημοσιότητα και δήθεν «αποκαλύψεις» για το παρελθόν του Μπελέρη, χρησιμοποιώντας ακόμη και απόρρητο έγγραφο της αντιτρομακρατικής υπηρεσίας, για επίσης δήθεν δηλώσεις του Μπελέρη για το επεισόδιο της Επισκοπής, σαφής ένδειξη του οργανωμένου σχεδίου που υπάρχει για την αποδόμησή του στην Αλβανική κοινωνία. 

Ο Π. Μπάρκας προσεγγίζοντας από άλλη οπτική γωνία τις αντιδράσεις Ράμα, υποστηρίζει ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός επικαλούμενος «την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη του», κατάφερε να δρομολογήσει τις εξελίξεις στα δικά του μέτρα και συμφέροντα. Υποστηρίζει δε ότι για να υπερβεί διπλωματικά την άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να τον προσκαλέσει στο δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων, τον προσκάλεσε για να κάνουν μαζί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατέρα στην πλατεία Δερβιτσάνης πριν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στην προσπάθειά του να περάσει τα μηνύματά του στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά ότι «απαντάει ηγετικά από τη φυλακή ο Μπελέρης».