Βασικός στόχος η εξάλειψη ανισοτήτων στο Ζαγόρι!

on .

RIZOPOYLOS ZAGORI 30 8 23

Την ανισότητα μεταξύ δυτικού και ανατολικού Ζαγορίου σχολιάζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπ. Ριζόπουλος, με αφορμή οδοιπορικό στην περιοχή, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους των «Οριζόντων Ηπείρου» Γιάννη Δέρβα, Βύρωνα Παπαγεωργίου και Σπ. Αθανασίου. Κατά την παράταξη, όταν αναφερόμαστε στα Ζαγοροχώρια μιλάμε για 3 - 4 χωριά που γνωρίζουν ανάπτυξη, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα «αργοσβήνουν», γι’ αυτό και βασικός στόχος, σύμφωνα με τον Σπ. Ριζόπουλο, είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη σε ειδικό βίντεο, στο σύνολο των 44 χωριών, τουριστικός προορισμός είναι: Πάπιγκο, Μονοδέντρι, Τσεπέλοβο, Κήποι, Άνω και Κάτω Πεδινά, Ελαφότοπος, Βίτσα. Και μεταξύ αυτών πάλι παρατηρούνται διαφοροποιήσεις. Αναφερόμενοι στο κομμάτι των υποδομών, στάθηκαν στην κακή κατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετάβαση των επισκεπτών. Σε πάρα πολλά σημεία το δίκτυο είναι επικίνδυνο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Όπως τονίζεται στο Οδοιπορικό η βελτίωση του οδικού δικτύου θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη των χωριών που είναι ερημωμένα. 

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» έχουν στο πρόγραμμά τους την αναβάθμιση των υποδομών με προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο, ενώ έμφαση πρόκειται να δοθεί σε υποδομές τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. 

Επιπλέον, στο ολοκληρωμένο σχέδιο για τα Ζαγοροχώρια τίθεται ψηλά στην ατζέντα η καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση για την ανάδειξη των τριών σημείων που δίνουν πρόσβαση στα Ζαγοροχώρια.