Ριζόπουλος κατά… πάντων για τις στηρίξεις που δεν δόθηκαν

on .

RIZOPOYLOS SPYROS SYNENTEYKSH 18 1 23

Κατά μέτωπο επίθεση κατά του Γιάννη Στέφου και του Στέφανου Ζούμπα εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, τους οποίους κατηγόρησε ότι μαζί με τον Αλ. Καχριμάνη επιχειρούν να θέσουν εμπόδια στην προσπάθειά του να φέρει στην Ήπειρο τη μεγάλη αλλαγή. «Και οι δύο ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή και για να διασωθούν πολιτικά καθώς δεν τους απασχολεί η Ήπειρος», ανέφερε χαρακτηριστικά για τους κ.κ. Στέφο και Ζούμπα.

Ο κ. Ριζόπουλος έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις συζητήσεις που είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, απ’ όπου έστελναν μήνυμα απόσυρσης της στήριξης προς τον Περιφερειάρχη λόγω παραπομπής του κ. Καχριμάνη στο πειθαρχικό. Συζητήσεις που έφτασαν σε άδοξο τέλος όταν, όπως είπε, ο ίδιος αρνήθηκε να αναστείλει τη λειτουργία της παράταξής του σύμφωνα με όσα του ζητήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου!

Όσον αφορά στις συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτές έφτασαν στο τέλος τους μετά τη βαριά ήττα του περασμένου Ιουνίου, ενώ για το ΠΑΣΟΚ από το οποίο επίσης διερευνούσε ο Σπ. Ριζόπουλος την πιθανότητα στήριξης ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι υπήρξε αθέτηση συμφωνίας. 

«Πολιτικός γυρολόγος…»

Εξίσου σκληρή ήταν η απάντηση της παράταξης του Γιάννη Στέφου «Κοινό των Ηπειρωτών» σε όσα τους καταλόγισε χθες ο κ. Ριζόπουλος. «Αφού παρακάλεσε τρία κόμματα για συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως αυτός ισχυρίζεται, αφού του αρνήθηκαν κάθε… χείρα βοηθείας ώστε όχι μόνο να παραμείνει πολιτικά επίκαιρος, αλλά έστω υπαρκτός, ο κος Ριζόπουλος κάνει τώρα ευθεία επίθεση στον Γιάννη Στέφο και στο “Κοινό των Ηπειρωτών”... επειδή -άκουσον άκουσον!- επιλέξαμε σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές να αναμετρηθούμε με καθαρό πρόγραμμα, βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στις αξίες της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Και η παράταξη Στέφου καταλήγει: «Ο πολιτικός γυρολόγος Σπύρος Ριζόπουλος της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” τι ακριβώς γνωρίζει για τον τόπο; Και ποια είναι η πολιτική του θέση; Γιατί μας συστήθηκε το 2019 ως δεξιός υποψήφιος, μετατράπηκε σε… κεντρώο και τώρα φαντασιώνεται συνεργασία με την Αριστερά»!