Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να πολιτεύονται ελεύθερα

on .

TZOYFH MEROPH

• Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη την επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, όπου θίγεται το ζήτημα του αποκλεισμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές. 

Σύμφωνα με την επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, «οι τιμωρητικές» διατάξεις που αναγκάζουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν  από τη θέση τους, προκειμένου να πολιτευτούν και ταυτόχρονα ο αποκλεισμός τους από το δικαίωμα συμμετοχής τους στις αιτήσεις πρόσληψης του επόμενου έτους, θεωρούνται αποτρεπτικές για τη συμμετοχή τους στο αναφαίρετο και κατοχυρωμένο πολιτικό δικαίωμα αυτών να εκλέγονται. Η Γιαννιώτισσα  βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, για την αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.

• Η κ. Τζούφη κατέθεσε και δεύτερη αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας την επιστολή 112 υποψήφιων διδακτόρων – υποτρόφων του ΙΚΥ και 84 αλληλέγγυων καθηγητών, μεταδιδακτόρων, διδακτόρων, υποψηφίων διδακτόρων, ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι θίγουν το ζήτημα της παράτασης από τη Διαχειριστική Αρχή, έως τις 15/12/23, για την καταβολή των Τελικών Παραδοτέων, καθώς και τη δυνατότητα επιπλέον παράτασης, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από την Εκάστοτε Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή.