Δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό της Περιφέρειας

on .

ZEKA PROSLHPSEIS

• Θετικά ψήφισε η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίνα Ζέκα στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για τον προγραμματισμό προσλήψεων με την επιφύλαξη για τη νομιμότητα της διαδικασίας, καθώς όπως επισημαίνει η ΛΑΣΥ σε ανακοίνωσή της, η απόφαση για τον προγραμματισμό προσλήψεων αναφέρεται από το νόμο στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου άρα, κακώς μεταβιβάστηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. 

Επιπλέον στην τοποθέτησή της η κ. Ζέκα ανέφερε ότι η δια περιφοράς συνεδρίαση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και μάλιστα τη μέρα που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των αιτημάτων αποδεικνύει την διακηρυγμένη θέση της πλειοψηφίας της Περιφερειακής Αρχής  «οι εργολάβοι να ‘ναι καλά». 

Σύμφωνα με την παράταξη, όλες οι οικονομικές υπηρεσίες σε όλες τις Π.Ε. δεν έχουν προσωπικό παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες αυξάνονται κάθε χρόνο. Συνολικά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου δεν έχουν διοικητικό προσωπικό όλων των κατηγοριών, ενώ απαιτείται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ΠΕ για τα τμήματα της πολιτικής προστασίας. Ακόμα και στα Γιάννενα, οι ανάγκες για χειριστές μηχανημάτων έργου είναι πολλαπλάσιες από το προσωπικό που υπάρχει.

• Για βιαστικούς σχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή ο σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» Ζώης Γαλατάς, ο οποίος επίσης είπε ναι στις προσλήψεις, προσθέτοντας όμως ότι «θα συνεχιστεί ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανακατάληψη των υπηρεσιών και τομέων που έχουν κλαπεί ή χαριστεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία».