Singular Logic: Έγκαιρα και έγκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών

on .

EKLOGES KALPH XERI

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συλλογή και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, που ανέλαβε η SingularLogic για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η μέθοδος SRT χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε 21.467 εκλογικά κέντρα, δίνοντας τα εκλογικά αποτελέσματα τόσο για τα πολιτικά κόμματα όσο και για τους υποψηφίους απευθείας από τα εκλογικά κέντρα. Η εταιρία ανακοίνωσε στις 20:50, έγκαιρα και έγκυρα και με υψηλό βαθμό ακρίβειας, την εκτίμηση των τελικών αποτελεσμάτων, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν με τη μέθοδο Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).

Με τη χρήση συσκευών νέας γενιάς στο σύνολο της Επικράτειας, επετεύχθη ενσωμάτωση του 50% σε 2 ώρες και 10 λεπτά, δηλαδή στις 21:10, και του 80% σε 3 ώρες και 10 λεπτά, δηλαδή στις 22:10, από το κλείσιμο της κάλπης, όταν με την κλασική διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων η ενσωμάτωση αυτή ήταν σε 6 και 8 ώρες, αντίστοιχα.

Παράλληλα η εταιρία σημειώνει ότι η χρήση των συσκευών συνέβαλε σημαντικά στην ταχύτητα μετάδοσης των ψήφων που χορηγήθηκαν στους υποψηφίους. Για πρώτη φορά, από νωρίς υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα από όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Ενδεικτικά, το 50% των ψήφων προς υποψηφίους ενσωματώθηκε στις 22:30 και το 90% στη 01:00 π.μ., όταν στις προηγούμενες εκλογές τα αντίστοιχα ποσοστά είχαν ενσωματωθεί την επομένη των εκλογών.

Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας εξασφάλισε περαιτέρω υψηλή αξιοπιστία και βελτίωσε ριζικά την ταχύτητα συλλογής των εκλογικών αποτελεσμάτων και την ενημέρωση των πολιτών έως πέντε ώρες νωρίτερα.

Όσον αφορά την διαδικτυακή πύλη https://ekloges.ypes.gr, που υποστηρίζεται από την SingularLogic για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσίασε και ρεκόρ επισκεψιμότητας σε αυτές τις εκλογές. Ενδεικτικά, με δεδομένο ότι ο ιστότοπος εξυπηρετούσε εκλογική διαδικασία, το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, δέχτηκε 1.600.000 μοναδικούς επισκέπτες. Ταυτόχρονα, πολυάριθμες δημοφιλείς ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες θα μπορούσαν για άλλη μια φορά να αναμεταδώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα από αυτό το portal.