Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

FOITHTIKES EKLOGES PARABAN

• Κάλπες θα στηθούν σήμερα στα Πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου οι φοιτητές να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια. 

Λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, θα έχουν ενδιαφέρον οι συσχετισμοί που θα βγουν από την κάλπη ενός μέρους της ελληνικής νεολαίας. Ο θεσμός των φοιτητικών εκλογών, που στο παρελθόν τραβούσε τα βλέμματα της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και των πολιτικών φορέων των παρατάξεων, έχει χάσει την αίγλη του τα τελευταία χρόνια. 

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με σκοπό να αναδειχτεί πρώτη δύναμη και να αυξήσει τα ποσοστά της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ τα τελευταία χρόνια δύναμη στο τοπικό ίδρυμα έχει αποκτήσει και η Πανσπουδαστική, παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Ενδιαφέρον θα έχει η κάθοδος της ΠΑΣΠ, παράταξης του ΠΑΣΟΚ, μετά από πέντε τουλάχιστον χρόνια σε κάποια τμήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ στις εκλογές κατεβαίνουν για μία ακόμη χρονιά διάφορα αριστερά σχήματα. Πέρυσι να σημειωθεί πώς ψήφισαν 2.596 φοιτητές.

Οι κάλπες αναμένεται να ανοίξουν στις 8 π.μ. και να κλείσουν στις 8 μ.μ. στις περισσότερες Σχολές, ωστόσο οι λεπτομέρειες της διαδικασίας διαφοροποιούνται από τμήμα σε τμήμα. Τέλος, λόγω των εκλογών, δεν γίνονται σήμερα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Ας σημειωθεί πώς πέρυσι οι παρατάξεις πανελλαδικά είχαν δώσει τα δικά τους αποτελέσματα, με την Πανσπουδαστική να ερίζει για την πρωτιά και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των συλλόγων που ενσωματώθηκαν στα αποτελέσματα που έδωσε η παράταξη που ανήκει στο ΚΚΕ, ήταν «φαντάσματα» που η ίδια είχε συστήσει και εκείνη μόνο συμμετείχε. 

Πάντως, πριν καλά-καλά φτάσει η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, μιας και όπως κατήγγειλε η ΔΑΠ στην Κομοτηνή το περασμένο Σάββατο μέλη αναρχικής οργάνωσης προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή εκδήλωσης, με καθαρά ακαδημαϊκό περιεχόμενο στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.