Στο Μέτσοβο ο Κ. Μητσοτάκης για τις… τελικές του αποφάσεις

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Στο Μέτσοβο, όπου θα παραμείνει από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «σφραγίσει» την απόφαση για την προκήρυξη των εκλογών, που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν την Κυριακή 9 Απριλίου. Ο Πρωθυπουργός που συνηθίζει να λέει ότι τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει στο βουνό (στο Μέτσοβο πάλι είχε καταλήξει στην επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας), τη φορά αυτή δεν έχει μεγάλα διλήμματα. Το κυβερνητικό έργο ολοκληρώνεται και το νέο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία καταρτίζεται και  περιλαμβάνει σημαντικά έργα και για την Ήπειρο.  Ωστόσο δεν λείπουν τα θέματα που χρήζουν επεξεργασίας για τα οποία ο Πρωθυπουργός ίσως λάβει αποφάσεις στο τριήμερο των εξορμήσεών του στην ηπειρωτική φύση. 

Χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε ραδιόφωνο των Τρικάλων, ανέφερε ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οι οποίες θα είναι μια νέα ευκαιρία για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Ειδική αναφορά έκανε στον οδικό άξονα Ε65 που αφορά άμεσα την Ήπειρο, καθώς πρόκειται να τη συνδέσει με τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.  Όπως είπε το έργο κατασκευάζεται, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα παραδοθεί προς χρήση σε δύο χρόνια, ήτοι το 2025. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που υπήρξαν αλλά και στη δέσμευσή του να υλοποιηθεί με κάθε τρόπο: «Ήταν προσωπική μου δέσμευση όταν κέρδισα τις εκλογές. Μετά από πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις καταφέραμε και πήραμε τις σχετικές εγκρίσεις. Όπως ξέρετε ο δρόμος κατασκευάζεται, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός δρόμος για όλη τη Θεσσαλία, αλλά και για τη Δυτική Μακεδονία, γιατί ενώνονται πιά τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά με έναν δρόμο ο οποίος θα είναι και γρήγορος και ασφαλής». 

Χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός μίλησε στη Λάρισα, σήμερα το πρωί επισκέπτεται τα Γρεβενά και από εκεί θα ανέβει στο Μέτσοβο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ενώ ήδη από χθες βρίσκεται εκεί και η σύζυγός του Μαρέβα, η οποία το πρωί παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην ακριτική Κόνιτσα. 

 

***

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέτσοβο, αν και ιδιωτική, αναμένεται να έχει και πολιτικό «χρώμα» καθώς οι εκλογές είναι θέμα ολίγων εβδομάδων. Χθες οριστικοποιήθηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες - και τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Τους τέσσερις ήδη βουλευτές, Κώστα Τασούλα, Μαρία Κεφάλα, Γιώργο Αμυρά και Σταύρο Καλογιάννη, πλαισιώνουν ο πολιτικός μηχανικός  Σπύρος Κωνσταντόπουλος, η Περιφερειακή σύμβουλος και τ. Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Ναυρόζογλου και η επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού Έλσα Εξάρχου – Κεντέρη, η οποία ήταν και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Αλεξ. Καχριμάνη στις προηγούμενες εκλογές.