Στο Μέτσοβο οι αποφάσεις για την ημερομηνία των εκλογών!

on .

MHTSOTAKHS

• Στο βουνό θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελικές του αποφάσεις για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, καθώς, όπως κυκλοφορεί ευρέως από χθες, ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να έρθει στην ορεινή κωμόπολη για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας. 

Αυτό φυσικά εκτός απροόπτου, καθώς την προηγούμενη φορά που είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να επισκεφθεί το Μέτσοβο, δηλαδή τα προηγούμενα Χριστούγεννα, σηκώθηκε… καπνός, με αποτέλεσμα τελικά να αναβάλει την εξόρμησή του και να βρεθεί στα Χανιά! Εικάζεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στα Χιονοδρομικά Κέντρα της περιοχής. 

Υπουργικό συμβούλιο

Πάντως, μέχρι να έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του Πρωθυπουργού, στο κυβερνητικό επιτελείο κινούνται με το πλάνο της 9ης Απριλίου για τις εθνικές εκλογές και ως καταληκτική μέρα για την προκήρυξή τους προβάλλει η 10η Μαρτίου. Εξάλλου, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Στο μεταξύ, στις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και εκεί θα αποφασιστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από 1η Απριλίου. 

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουρο αν το συγκεκριμένο θα είναι όντως το τελευταίο, καθώς αναμένεται να υπάρξει και ένα πανηγυρικό υπουργικό συμβούλιο, όπου θα γίνει ένας απολογισμός και θα δοθεί το σύνθημα της προεκλογικής μάχης.

Τα ψηφοδέλτια

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα έχει ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα γίνουν γνωστά κοντά στο τέλος του μήνα, ίσως και αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα. Στο Μέτσοβο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πάρει και τις αποφάσεις του για το ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ..