Ιδρύματα και φορείς πολιτισμού επισκέφθηκε ο Στ. Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS OMILIA 4 2 22

• Ιδρύματα και φορείς πολιτισμού των Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης το προηγούμενο διάστημα. Η αρχή έγινε από το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, το οποίο από τη δημιουργία του έχει προσφέρει τα μέγιστα στην καταγραφή, διατήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου, μέσα από συνεχή έρευνα και καταχώρηση εγγράφων που αφορούν στην κοινωνική και πνευματική ζωή των Βορειοηπειρωτών. Ο Πρόεδρος Νίκος Υφαντής, αφού αναφέρθηκε αρχικά στην μεγάλη ιστορία του Ιδρύματος, ξενάγησε τον κ. Καλογιάννη στο εκθετήριο και ανέπτυξε τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, όπου είχε συνεργασία με τη Διευθύντρια Β. Οικονομίδου, η οποία τον ενημέρωσε για το σημαντικό έργο που υλοποιείται στη Βιβλιοθήκη, για την ανάδειξη Αρχείων συμπολιτών μας, αλλά και για τα προβλήματα που αφορούν κυρίως τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης και άπτονται των μέτρων ασφάλειας και πυρασφάλειας. Επισκέφθηκε επίσης την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο Αικατερίνη Λιάμπη, η οποία ενημέρωσε τον Στ. Καλογιάννη για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για το νέο έτος, δηλώνοντας αισιόδοξη για την πορεία του Ιδρύματος.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Μητσέα - Μαλάμου, στην πλούσια βιβλιοθήκη και στις συλλογές του Ιδρύματος και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ναπολέοντα Μάργαρη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα με δικούς του πόρους και για τις ενέργειες που σχεδιάζει το ΔΣ για το επόμενο διάστημα.

Σε δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης ανέφερε: «Η πόλη μας διαθέτει Πολιτιστικά Ιδρύματα πολύ υψηλού επιπέδου, τα οποία αποτελούν εστίες γνώσης για κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη, επισκέπτη ή ερευνητή. Με την ποιότητα των ανθρώπων που τα υπηρετούν, τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν και τις μοναδικές εκδόσεις τους, αυτοί οι φάροι πολιτισμού συνεχίζουν την πολύτιμη προσφορά τους, αναβαθμίζοντας τα Γράμματα και τον Πολιτισμό του Τόπου μας».