Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η σχέση της με την Ήπειρο

on .

EYROPAIKH ENOSH

• «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» είναι το θέμα ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες την οποία θα πραγματοποιήσουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Europe Direct Ηπείρου την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, ώρες 18:00 – 20:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά στην «Αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου» την οποία θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Νέλλη Παλαιολόγου, θα παρουσιάσει τη «Συνεισφορά της Ε.Ε. στην Ήπειρο». Η δεύτερη ενότητα θα επικεντρωθεί στις προοπτικές μιας «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας» τις οποίες θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και Εμμανουήλ Φράγκος (Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών) και ο Ιωάννης Γιαννακάκης Ιατρός Παθολόγος MD, PhD.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, Διευθύντρια σύνταξης του «ygeiamou.gr».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Και ένα σεμινάριο

Παράλληλα, το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, ώρα 10:30, στην Φρόντζου Πολιτεία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου με θέμα: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..