Άμεσα μέτρα και όχι συστάσεις για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης

on .

IOANNINA AITHALOMIXLH ROLOI

• Στη Βουλή έφτασε το θέμα της έντονης αιθαλομίχλης που αντιμετωπίζουν τα Γιάννενα τις δύο τελευταίες εβδομάδες με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μάλιστα η κ. Τζούφη συνέδεσε άμεσα την αιθαλομίχλη και το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γιαννιώτισσα βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, «οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, καταφεύγοντας στην υπερβολική χρήση τζακιών και καύσης ξύλων για να θερμανθούν». Σημειώνει επίσης πως το ΥΠΕΝ παραμένει άπραγο, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο συνεχίζεται και οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν καθημερινά το επιτρεπτό όριο.

Η Μερ. Τζούφη υπογραμμίζει πως για την αποτροπή της αιθαλομίχλης, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων απαιτούνται άμεσα μέτρα και όχι απλώς συστάσεις, αποσπασματικές πολιτικές και προεκλογικά «κουπόνια». Στο πλαίσιο αυτό ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε δραστικές ενέργειες και μέτρα ανάσχεσης της ενεργειακής φτώχειας, όπως για παράδειγμα την ειδική επιδότηση της οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.