Οικονόμου: Από την Άνοιξη και μετά οι διαδικασίες των εκλογών…

on .

EKLOGES KALPH XERI ELLADA

• «Για να προκύψει μία κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα διαρρέει από τις προηγούμενες μέρες το μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι από τον Απρίλιο και μετά είναι όλα ανοιχτά.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που είχε πει, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. «Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι’ αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου», υπογράμμισε.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει  εδώ και πάρα πολύ καιρό. «Ανακοινώσεις ονομάτων στελεχών που δεν ήταν βουλευτές, για την περιφέρεια στην οποία θα δραστηριοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 8-9 μήνες. Και μάλιστα, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, έλεγαν κάποιοι ότι για να ανακοινώνονται ονόματα είναι κοντά οι εκλογές. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της  κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια», πρόσθεσε.