Από Καλπάκι μέχρι Μέτσοβο πήγε ο Σταύρος Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS PLIAKOS

• Επαφές με πολίτες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο Σταύρος Καλογιάννης το διάστημα των γιορτών. Ειδικότερα, τις παραμονές των Χριστουγέννων επισκέφθηκε το Καλπάκι και την Κόνιτσα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Δήμαρχους Κ. Καψάλη και Ν. Εξάρχου αντίστοιχα, θέματα που απασχολούν τους Δήμους και ιδίως τις παραμεθόριες Κοινότητες, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού στις τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Τους ενημέρωσε για τη νέα παρέμβασή του στη Βουλή με θέμα την ολοκλήρωση των μελετών του άξονα Καλπάκι - Κόνιτσα, που εκκρεμεί επί μακρόν και δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι το Υπ. Υποδομών πρέπει να ανακοινώσει επίσημα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών, ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ και δημοπράτησης του άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά. 

Επισκέφθηκε, επίσης, τις Κοινότητες Πεστών, Τερόβου και Σκλίβανης του Δήμου Δωδώνης, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε θέματα επικαιρότητας, όπως τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τα έργα υποδομής στην περιοχή. Ακολούθως, επισκέφθηκε την Ελεούσα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μ. Πλιάκο και στελέχη του Δήμου, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, όπως την κατανομή των ανταποδοτικών τελών από ΑΠΕ χωροθετημένες στα όρια του Δήμου, τα προβλήματα στο έργο επέκτασης του κτιρίου του Δημαρχείου κ.α.. Ο κ. Καλογιάννης ενθάρρυνε μάλιστα τη δημοτική Αρχή Ζίτσας να προχωρήσει στη δημιουργία διαδημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και στη δεξίωση της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μέγαρο της Αστυνομίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό τους, ενώ προχθές επισκέφθηκε το Μέτσοβο, συνάντησε κατοίκους και εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης, οι οποίοι δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από τη μεγάλη τουριστική κίνηση. Ο Δήμαρχος Κ. Τζαφέας τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για τους επόμενους μήνες και συζήτησαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Ακολούθως, ο Στ. Καλογιάννης επισκέφθηκε το Ανθοχώρι.