Ένας χρόνος χωρίς τον Κάρολο Παπούλια

on .

PAPOULIAS NEW

• Ένας χρόνος χωρίς τον Κάρολο Παπούλια και στην εκκλησία, στο Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας όπου αναπαύεται, η οικογένειά του, εκλεκτοί φίλοι και πολιτικοί τίμησαν χθες τη μνήμη του σε κλίμα συγκίνησης και ενθύμησης. 

Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δ. Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γ. Σουκουβέλος και ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στ. Κουκουλάρης.

Ως γνωστόν, ο αείμνηστος Ηπειρώτης πολιτικός διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 2005 - 2015. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργός Εξωτερικών, υπουργός ή υφυπουργός σε όλη τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς η γιαννιώτικη κοινωνία τον εξέλεγε αδιαλείπτως εκπρόσωπό του στη Βουλή των Ελλήνων.

«Ο δικός μας Κάρολος» μεγάλωσε και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην ακριτική Πωγωνιανή και στα Γιάννινα, απ’ όπου ξεκίνησε για να φτάσει με την προσωπική του στάση και το πολίτικό του ήθος στο ύπατο αξίωμα, παραμένοντας ένας ευγενής αγωνιστής του τόπου του.

Ως την τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Πωγωνίου, συζητούσε την αξιοποίηση του πολύτιμου πολιτικού του αρχείου, με επίκεντρο τον τόπο της καρδιάς του την ακριτική Πωγωνιανή.

Η οικογένεια του Κάρολου Παπούλια άκουσε με συγκίνηση χθες τον αντιδήμαρχο κ. Στ. Κουκουλάρη να επαναφέρει το θέμα και συμφωνήθηκε να το συζητήσουν εκ νέου, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξή του για τη μνήμη του Προέδρου και των τόπων που έζησε και αγάπησε.