ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ: Στο τέλος η αλήθεια και η Δικαιοσύνη νικούν…

on .

DIAMATARHS MHTSOTAKHS PTYXIO 22 11 22

• Πρόωρα στερήθηκε η χώρα μας και κυρίως η ελληνική ομογένεια τις υπηρεσίες του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος εξαιτίας αβάσιμων συκοφαντιών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του, παραιτήθηκε πριν τρία χρόνια περίπου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών.

Εξέχον στέλεχος της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, υπεύθυνος ως υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό, ο κ. Διαματάρης είχε κατηγορηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι όχι μόνο δεν σπούδασε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia, όπως αναφερόταν στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών αλλά πως ούτε καν «πέρασε έξω από το Columbia». Και κάπως έτσι βρέθηκε στη θέση να αποδείξει πως «δεν είναι ελέφαντας»!

Στον Πρωθυπουργό!

Χθες έληξε και τυπικά η υπόθεση με την παρουσίαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έντυπου αντιγράφου του πτυχίου του, MBA, από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ. 

Ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, συνεχάρη τον πρώην υφυπουργό και ανέφερε ότι θέλει με τη συνάντηση αυτή να συμβάλλει με τον πιο επίσημο τρόπο, στην αποκατάσταση της αλήθειας και στη διόρθωση της αδικίας που διαπράχθηκε σε βάρος του από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα στηλίτευσε τον τρόπο και τις μεθόδους του ΣΥΡΙΖΑ.

 Χρονοβόρα διαδικασία

Χρειάστηκε φυσικά καιρός για να παραλάβει ο κ. Διαματάρης το πτυχίο του, γεγονός που οφείλεται σε πολλούς βασικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η καθυστέρηση έχει να κάνει με το ότι είχαν παρέλθει περισσότερα από 40 χρόνια από τότε που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Columbia, τον Ιανουάριο του 1977. Δεύτερον, τα αρχεία του Πανεπιστημίου της εποχής εκείνης δεν ήταν σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ η αναζήτηση του πτυχίου συνέπεσε με την αρχή της πανδημίας όταν τα πάντα στην Νέα Υόρκη υπολειτουργούσαν ή ήταν κλειστά. Τέλος, ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το Πανεπιστήμιο Columbia εξέτασε, ως όφειλε, εξονυχιστικά την υπόθεσή του. 

Έτσι, το πτυχίο τού απονεμήθηκε με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021. Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να του απονεμηθεί ένα προχρονολογημένο πτυχίο και να φέρει ως ημερομηνία απονομής του πτυχίου το 1977, καθώς και ο τότε πρόεδρος του πανεπιστημίου και ο πρύτανης της Σχολής Διοικήσεως Επιχειρήσεων, πέθαναν προ πολλού.

«Η Δικαιοσύνη νικάει…»

Ο Αντ. Διαματάρης σε δήλωσή του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό, που, όπως τόνισε, «με την πράξη του και τον συμβολικό της χαρακτήρα, συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της αλήθειας και στη διόρθωση μιας αδικίας που διαπράχθηκε σε βάρος μου».

Παράλληλα, πρόσθεσε με έμφαση τα εξής: «Η πράξη αυτή του πρωθυπουργού με τιμά. Ωστόσο, υπερβαίνει κατά πολύ εμένα και την αδικία που εγώ έχω υποστεί. Με τη συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλες και όλους, που για οποιαδήποτε λόγο αδικούνται. Έτσι, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά, ότι στο τέλος η Δικαιοσύνη και η αλήθεια νικούν».