Mεγάλες οι προοπτικές της Ηπείρου στον τομέα του οινοτουρισμού

on .

KALOGIANNHS

• Τη Ζίτσα και το οινοποιείο «Zoinos Winery» επισκέφθηκε την Κυριακή ο Σταύρος Καλογιάννης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, όπου συζήτησε με αμπελουργούς, με στελέχη της Zoinos και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζίτσας Περικλή Νούλη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Zoinos» Θαν. Κατσανάκης, αφού ξενάγησε τον κ. Καλογιάννη στις εγκαταστάσεις, τον ενημέρωσε για το επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οινοποιείου και του αποστακτηρίου, για τα νέα προϊόντα, για τα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας και τους πειραματικούς αμπελώνες που αναπτύσσει σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ. 

Σε δήλωσή του ο Καλογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Η Ήπειρος, με την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της και την καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών, είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους οινόφιλους. Οι προοπτικές που έχει o συνδυασμός της αμπελοκαλλιέργειας, της παραγωγής κρασιού και του εναλλακτικού τουρισμού σε διάφορες περιοχές του Νομού μας είναι μεγάλες και μπορούν να ξεδιπλωθούν με σχέδιο και συνεργασία των παραγωγών, της αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋποθέτουν δε διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση».