Πρώτη παρουσίαση χθες για την παράταξη «Αειφόρος Ήπειρος»

on .

MOYTSOPOYLOS THOYKYDIDHS

• Στο κοινό συστήθηκε η νέα περιφερειακή παράταξη «Αειφόρος Ήπειρος» χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στελέχη της. 

Ο Θουκυδίδης Μουτσόπουλος, επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος περιφερειάρχης, παρουσίασε συνοπτικά τη γενικότερη φιλοσοφία της "Αειφόρος Ήπειρος". Δόθηκε ειδική έμφαση στο αναπτυξιακό πρόσημο της ενεργοποίησης, ενώ τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι στενά ψηφοθηρική. Τονίστηκε επίσης ότι τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, αν και βαθιά πολιτικοποιημένα, κινούνται ανεξαρτήτως κομμάτων, σε ουσιαστικά αειφόρο λογική, και σε καμία περίπτωση νεοφιλελεύθερα «πράσινη». 

 Επίσης παρουσιάστηκε ο άξονας των αναπτυξιακών δράσεών της τη χρονιά που ακολουθεί ως τις εκλογές του 2023, με ειδική έμφαση, όπως τονίστηκε, σε θέματα Στρατηγικής, Διοίκησης, Ενέργειας, πρωτογενούς τομέα, ψηλής τεχνολογίας, πολιτικής προστασίας, κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης υδάτινων πόρων, καθώς και στο τρίπτυχο τουρισμός – εξωστρέφεια – πολιτισμός. 

Τέλος ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα των προεκλογικών δράσεων, και ειδικότερα της σταδιακής παρουσίασης του Περιφερειακού συνδυασμού, που θα εκκινήσει τις επόμενες εβδομάδες με την ανακοίνωση των 10 πρώτων προσώπων. Στη συνέχεια οι κ.κ. Μουτσόπουλος, Σουψανάς και Παπασπύρου απάντησαν διεξοδικά σε ερωτήσεις που έθεσαν οι δημοσιογράφοι.