Από Καλπάκι μέχρι Τζουμέρκα περιόδευσε ο Στ. Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS TZOYMERKA

• Ποικίλες δραστηριότητες ανέπτυξε ο Σταύρος Καλογιάννης τις προηγούμενες ημέρες. Παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις στο Καλπάκι, παρουσία του Πρωθυπουργού, ενώ ανήμερα της Εθνικής Επετείου συνόδευσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στο Μέγαρο της Περιφέρειας, και στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Το Σάββατο συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μ. Παπαευσταθίου - Τσάγκα για το οποίο δήλωσε: «Η κα Παπαευσταθίου, άριστη γνώστρια της ερευνητικής μεθοδολογίας, κατέγραψε προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα τραγικά γεγονότα της περιόδου 1940-‘44, αγροτών, εκπαιδευτικών, στρατιωτικών, πολιτικών που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη, όπως ο Θεόδωρος Γεωργιάδης και ο, αείμνηστος, Χρήστος Ιωάννου, και τις αποτύπωσε στο πόνημά της με καθαρό λόγο. Της αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά της».

Την Κυριακή ο Στ. Καλογιάννης επισκέφθηκε Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και συγκεκριμένα τον Κέδρο και τους Χουλιαράδες, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, με τον Πρόεδρο Κ. Καλύβα και τον νέο Πρόεδρο της Αδελφότητας Χουλιαράδων Ι. Ράπτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το νέο ΔΣ αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Αδελφότητας  και ακολούθως βρέθηκε στην Βαπτιστή, όπου η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα «Άγιος Ιωάννης» οργάνωσε εκδήλωση απόσταξης τσίπουρου. Εκεί συζήτησε, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη ολοκλήρωσης της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα, καθώς και για την κατασκευή του δρόμου προς τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση «Καστέλι», για τον οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών και για την αποκατάσταση του Ναού του Αγ. Ιωάννη. 

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτση, ο οποίος τον ενημέρωσε αρχικά για τις μεγάλες ανάγκες έκτακτης χρηματοδότησης που έχουν οι Δήμοι της Ηπείρου, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από κακοκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ έχει ήδη ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών πρόσθετη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ ανά Δήμο. Συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής στην Ήπειρο, αρχής γενομένης από τον άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, για τον οποίο ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι το Υπ. Υποδομών οφείλει με ανακοίνωσή του να ενημερώσει υπεύθυνα τους Ηπειρώτες για τον πορεία των νέων μελετών και των αδειοδοτήσεών του και να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τη δημοπράτησή του.