Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Χάρη στη συμβολή του μικρασιατικού ελληνισμού, η Ελλάδα κατάφερε να σηκώσει κεφάλι

on .

TASOYLAS 22 9 2022

• Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσαν η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Δήμος Φυλής στο δημαρχείο Άνω Λιοσίων. Η εκδήλωση είχε τίτλο «1922 -2022 ένας αιώνας προσφοράς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας» και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Η Ελλάδα μπολιάστηκε κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά από τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας», τόνισε στην ομιλία του ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι η ιστορία της χώρας μας είναι μια διαδοχή καταστροφών και θριάμβων. «Χάρη και στη συμβολή του μικρασιατικού ελληνισμού, η Ελλάδα κατάφερε να σηκώσει κεφάλι» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και αναφέρθηκε στη σημασία της μεγάλης ιδέας. «Η μεγάλη ιδέα δεν ήταν μια πρόσκαιρη πολιτική εξαγγελία. Δεν ήταν ένα σοβινιστικό κάλεσμα. Ήταν ένας γονιδιακός προσανατολισμός του ελληνισμού, ο οποίος τον έθρεψε, τον κράτησε όρθιο, ενωμένο και προσανατολισμένο». 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, ενώ μίλησαν ο πρώην Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης κ. Απόστολος Δοξιάδης και ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελος  της Ι.Μ. Αχαρνών και Πετρουπόλεως.