Αναγκαία η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό

on .

KALOGIANNHS EKAB 16 9 22

• Η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ σε ασθενοφόρα οχήματα και σε ανθρώπινο δυναμικό, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης που είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κ. Μ. Τσοβίλη και με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, τα στελέχη του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε οχήματα, καθώς η τελευταία προμήθεια έγινε πριν από 7 χρόνια περίπου. Επιπλέον, η υποστελέχωση σε προσωπικό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, καθώς οι εργαζόμενοι επωμίζονται και το βάρος των πολλών δευτερογενών διακομιδών από τα δύο Νοσοκομεία. Επίσης, συζητήθηκε το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για την ένταξη του κλάδου τους στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ειδικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Καλογιάννης, από τη μεριά του, συνεχάρη τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για την πολύ μεγάλη προσφορά τους καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, καθώς και για την επίδοση σε χρόνους ανταπόκρισης που σημειώνουν, από τους μικρότερους πανελλαδικά. Επεσήμανε δε, τον σημαντικό ρόλο του επικουρικού προσωπικού στην λειτουργία του ΕΚΑΒ. Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, δεσμεύτηκε πως θα τα συζητήσει τόσο με τη Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε κεντρικό επίπεδο, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.