Τεράστια η σημασία της προγεννητικής διάγνωσης

on .

TASOYLAS

Περίοδος διεξαγωγής μεγάλων επιστημονικών συνεδρίων θα είναι το φετινό φθινόπωρο για τα Γιάννενα, έπειτα από ένα αναγκαστικό «διάλειμμα» δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει να τονωθεί η επισκεψιμότητας της περιοχής μας έπειτα από ένα αρκετά καλό καλοκαίρι. 

Η αρχή έγινε με το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων Μαιευτικής και Γυναικολογίας την έναρξη του οποίου κήρυξε το περασμένο Σάββατο ο Προέδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννενα για συναντήσεις με φορείς και προκειμένου να συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις. 

Στην ομιλία του, αφού καλωσόρισε στην ηπειρωτική πρωτεύουσα τους εκατοντάδες διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία να τονίσει την τεράστια σημασία της προγεννητικής διάγνωσης και προστασίας, που ήταν άλλωστε και το βασικό θέμα του συνεδρίου.   

Παράλληλα, συνεχάρη τον Καθηγητή Γυναικολογίας και Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Μακρυδήμα, που ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων οργάνωσε στην πόλη μας ένα τόσο σημαντικό συνέδριο. Τέλος, ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον παγκοσμίου φήμης Κύπριο καθηγητή της εμβρυικής ιατρικής στο Λονδίνο Κύπρο Νικολαΐδη, στον οποίο και απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων για τη μεγάλη και πρωτοποριακή προσφορά του στην προγεννητική ιατρική. 

Άλλες δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννενα, ο Κώστας Τασούλας παρέστη επίσης σε εκδηλώσεις στο Διχούνι, ενώ είχε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Παράλληλα, επισκέφθηκε τη 2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, που οργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καθώς και την έκθεση της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.