Αναποτελεσματικότητα και ευθύνες καταλογίζουν στον Αλ. Καχριμάνη οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

on .

RIZOPOYLOS 20 4 2022

Πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στην Περιφερειακή αρχή και τον Αλ. Καχριμάνη για τρία θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Για τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά ο κ. Ριζόπουλος χαρακτήρισε ανέφικτες τις εξαγγελίες για δημοπράτηση του τμήματος έως το τέλος του έτους. «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση αλλά και μεγάλη σύγχυση σχετικά με τη δημοπράτηση της Ιόνιας οδού. Η αλήθεια όμως είναι ότι χάσαμε δύο χρόνια με τους τσαμπουκάδες του περιφερειάρχη για να αναλάβει τις μελέτες η Περιφέρεια χωρίς τελικά να γίνει τίποτα. Οι μελέτες δεν τελείωσαν ακόμα και το υπουργείο λέει θα γίνει δημοπράτηση μέχρι τέλος του χρόνου. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν είναι απλό. Είναι στον αέρα το χρονοδιάγραμμα των μελετών», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ριζόπουλος, αποδίδοντας τις αρνητικές εξελίξεις αυτές στην αστοχία της συνεργασίας του κ. Καχριμάνη με την Κυβέρνηση.

Το Τεχνολογικό Πάρκο

Σχετικά με την χρηματοδότηση του Τεχνολογικού Πάρκου, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρώτος έθεσα το θέμα ένταξης μιας τεχνολογικής κοινότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ο κ. Καχριμάνης με τις ερμηνείες του κινδυνεύει να ‘’κάψει’’ την ίδια την πρόταση που υποστηρίζει ο ίδιος και την οποία έφτασε από τα 2 στα 50 εκ. ευρώ. Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν επιχορηγεί την κατασκευή κτιρίων για εμπορική χρήση. Έτσι όπως το επικοινωνεί όμως ο κ. Καχριμάνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την πρόταση».

Στη συνέχεια και με βάση τα όσα ανέφερε ο CEO της P&I την περασμένη εβδομάδα, αναρωτήθηκε ποιος δεσμεύτηκε απέναντί του ότι θα του κατασκευάσει κτίριο, ενώ ξεκαθάρισε κάτι που φαίνεται ότι δεν μπορεί ακόμα να αντιληφθεί ο κ. Καχριμάνης, ότι δηλαδή το τεχνολογικό πάρκο μπορεί να στεγάζει μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις, τη στιγμή που χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης ή οποιοσδήποτε άλλους πόρους. Η συνεισφορά του είναι κοινωνική. Η κατασκευή με τη λογική της ενοικίασης μετατρέπουν το εν λόγω έργο σε «business real estate». 

Για την υπόθεση Γραμμένου

Κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σπ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στη δυσάρεστη υπόθεση με την κακοποίηση του γαϊδάρου στη Ζίτσα. Όπως εξήγησε, την περασμένη Πέμπτη έφτασε στα χέρια του μια επώνυμη καταγγελία προς το δήμο Ζίτσας με ημερομηνία 11 Ιουλίου, η οποία αφορούσε την καταλληλότητα των στάβλων του κατηγορούμενου για το θάνατο του ζώου.

Εντύπωση δημιούργησε στον κ. Ριζόπουλο ότι ενώ η καταγγελία εμπερίεχει πολλά ζητήματα, εντούτοις ο δήμος Ζίτσας αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα ψύλλων!..

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο η προϊσταμένη της κτηνιατρική υπηρεσίας εξήγησε στον ίδιο, στη θεσμική επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας,  ότι δεν έχει παραλάβει το έγγραφο αυτό διότι αρμόδια διεύθυνση για την αντιμετώπιση των ψύλλων είναι το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε.

Απευθυνόμενος στο εν λόγω τμήμα όμως ο κ. Ριζόπουλος διαπίστωσε ότι φέτος τέτοιου είδους αιτήματα ή ενημερώσεις δεν πρωτοκολλούνται καν καθότι δεν υπάρχουν χρήματα για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων!..