Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες ανέπτυξε ο Στ. Καλογιάννης

on .

kalogiannis

• Διαμερίσματα των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Σταύρος Καλογιάννης. Συγκεκριμένα, πήγε σε Κάτω Ζάλογγο, Βροσίνα και Βουτσαρά όπου όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και κατοίκους θέματα τα προβλήματα που δημιουργούνται από το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά και θέματα της περιοχής, όπως η πορεία αποκατάστασης των εργασιών στην Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας. Επισκέφθηκε επίσης το Τέροβο και τη Σκλίβανη, ενώ το προηγούμενο Σάββατο παραβρέθηκε στην εκδήλωση που έγινε στη μνήμη του Μάρκου Μπότσαρη, στο Παλαιοχώρι Μπότσαρη.

Συναντήθηκε με Προέδρους Κοινοτήτων στο Αλεποχώρι και την Τύρια, επισκέπτες της περιοχές αλλά και αγρότες, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν, ιδίως τα έργα υποδομής και τα σοβαρά προβλήματα που συνεχίζουν να δημιουργούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων και των ζωοτροφών. Ο Στ. Καλογιάννης τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση αναφορικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες που για το πρώτο εξάμηνο του έτους θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ υπενθύμισε πως θα ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι με πάνω από 50 εκατ. για τις ζωοτροφές, με βάση το 2% του τζίρου ολόκληρης της χρονιάς 2021.