Όλα έτοιμα για το 12ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»

on .

MOYSEIO PAPAGIANNH

• Από 1 έως 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σπύρος Λισγάρας, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Fatos Shuli, Αλέξανδρος Παοαστρατηγάκης, Ιορδάνης Ποιμενίδης. 

Στα πλαίσια του Συμποσίου έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων διαμορφώνεται ως εξής: 

- Κυριακή, 31 Ιουλίου (1.30 μ.μ.), Μουσική παρουσία στον αύλειο χώρο του μουσείου, του «Πολυφωνικού Καραβανιού» με τον Αλέξη Λαμπρίδη και την ομάδα του. 

- Τετάρτη, 3 Αυγούστου (8.30 μ.μ.), Διάλεξη του Χρήστου Μασσαλά, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Περιπλάνηση».

- Παρασκευή, 5 Αυγούστου (8 μ.μ.), Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Γάμος στις φλόγες» του Δημήτρη Βλαχοπάνου, με μουσική συνοδεία από το συγκρότημα του Γιώργου Πατσούρα.

-Κυριακή, 7 Αυγούστου (8.30 μ.μ.), Προβολή ωριαίου ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα με τίτλο «More life» και 2 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

- Τετάρτη, 10 Αυγούστου (8.30 μ.μ.), Ρεσιτάλ της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας, 90 ατόμων του ΜΑΝΧΑΙΜ, με κλασσικό ρεπερτόριο, στην πλατεία του χωριού, αφού προηγηθεί ξενάγηση των μελών της ορχήστρας στο μουσείο.

- Πέμπτη, 11 Αυγούστου (8.30 μ.μ.), Θεατρικός μονόλογος της Σοφίας Μπλέτσου, διάρκειας 50 λ. με τίτλο «Η Λίτσα επιστρέφει στο χωριό»

-Παρασκευή, 12 Αυγούστου (8.30 μ.μ.), Διάλεξη του Μιχάλη Νικολού με ιατρικό θέμα και έπειτα βράβευση του για την συνολική προσφορά του. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα από τον Ηπειρώτη μουσικό Θανάση Σκαριώτη.

- Σάββατο, 13 Αυγούστου (9 μ.μ.), Συμμετοχή στο ετήσιο παραδοσιακό γλέντι της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην πλατεία του χωριού.

-Τετάρτη, 17 Αυγούστου (8.30 μ.μ.), Εκτέλεση μουσικού προγράμματος για βιολί και κιθάρα, από τη μουσική σχολή του Κώστα Λεοντάρη. 

-Παρασκευή, 19 Αυγούστου, (8.30 μ.μ.), Θεατρική παράσταση με το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Ο ΓΑΜΟΣ».