Σε κλίμα συγκίνησης η Βουλή τίμησε τον εκλιπόντα πρ. Πρόεδρο Δημήτρη Σιούφα

on .

TASOYLAS 14 06 2022

• Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν χθες στο εντευκτήριο της Βουλής τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Βουλής Δημητρίου Σιούφα, παρουσία της οικογένειάς του, πολιτικών και συνεργατών του. 

Στην τελετή μνήμης, που ακολούθησε, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας σκιαγράφησε την πορεία του Δημήτρη Σιούφα από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο ορεινό Ελληνόπυργο Καρδίτσας ως την προεδρία της Βουλής των Ελλήνων: «Η Βουλή σήμερα με τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Δημήτρη Σιούφα τιμά έναν πολιτικό που είναι υπόδειγμα για κάθε νέο που θέλει να ακολουθήσει την πολιτική. Ως  Πρόεδρος της Βουλής άφησε ένα ανάγλυφο αποτύπωμα στον θεσμικό εξωραϊσμό του Κοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Τασούλας.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χρόνια στενός φίλος και συνοδοιπόρος του Δημήτρη Σιούφα, μίλησε για «έναν άνθρωπο που ήθελε να ξεπερνά τη μοίρα του, μένοντας βαθιά ριζωμένος στον τόπο του, έναν άνθρωπο που ήθελε να δείξει πού μπορεί να φτάσει».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στον εκλιπόντα ως άνθρωπο ‘‘καλό καγαθό’’, ανεξίκακο, συνεπή στις ιδέες του, πείσμωνα, αλλά και αφοσιωμένο στη θεσμική του αποστολή. 

Εκ μέρους της οικογένειας, τον λόγο πήρε ο γιος του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Γιώργος Σιούφας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολιτικό πνεύμα του πατέρα του, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «...Πίστευε ότι η Δημοκρατία δεν είναι μόνο τρόπος που εκλέγονται οι αντιπρόσωποι του λαού, είναι κυρίως ο τρόπος που εργάζονται και συνεργάζονται. Μπορεί να υπάρχει κατ’ όνομα και ταυτότητα η αντιπαλότητα, υπερέχει όμως στην ουσία η υποχρέωση και το καθήκον του σεβασμού, της αλληλοκατανόησης, της συνεργασίας και της συνέχειας…». 

Το πορτραίτο του Δημήτρη Σιούφα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος κ. Κωνσταντίνος Κερεστετζής.