Την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλή Κ. Τασούλας

on .

TASOYLAS 7 6 2022

• «Η Βουλή παρουσιάζει στο αθηναϊκό –και όχι μόνο- κοινό σύγχρονες ελληνικές και παγκόσμιες εκδοχές της σύγχρονης τέχνης, σε μια εποχή μεγάλου προβληματισμού, αμφισβητήσεων και αγωνίας για το μέλλον». Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, εγκαινιάζοντας την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «ΝΕΟΝ» και τον συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλο. 

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, αυτή η συνεργασία «επιτελεί συνταγματικό καθήκον, όσο κι αν αυτό δεν είναι τόσο συμβατό με την παραδοξότητα, με τον μοντερνισμό, με την προκλητικότητα των έργων τέχνης». Για να προσθέσει: «Κι όμως, το Σύνταγμά μας στο άρθρο 16 μας επιτάσσει να προβάλλουμε την τέχνη. Η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα είναι ελεύθερες και το κράτος έχει υποχρέωση να τα προωθεί». 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «ΝΕΟΝ» ενεργοποιεί τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, παρουσιάζοντας την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», μια έκθεση που υμνεί τον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο.

Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου, Δημήτρη Παλαιοκρασσά, η έκθεση «Dream On» συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από Έλληνες και ξένους δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων. Η έκθεση παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα της Συλλογής που στη συνέχεια θα δοθούν ως δωρεά σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους (ΕΜΣΤ, Tate, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago).

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On» θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2022, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218, έναν χώρο «μνημείο», όπως κηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.