Στόχος να καταστεί το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κεντρικός πρωταγωνιστής στη πολιτική ζωή

on .

GATSIOS KON

• Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την ψηφοφορία για την εκλογή των 300 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες ομιλίες ήταν αυτή του Γιαννιώτη πρώην Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κων. Γάτσιου, ο οποίος τόνισε ότι είναι «στόχος, να καταστεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και πάλι κεντρικός πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή της χώρας».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «χρειαζόμαστε ένα αναγεννημένο κόμμα για να χτίσουμε μία αναγεννημένη Ελλάδα, σύγχρονη, περήφανη, κοινωνικά δίκαιη και νικήτρια…».

Αναφερόμενος στην οικονομική Ανάπτυξη τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι πανάκεια. «Το βάρος της παρέμβασής μας ως πολιτικού κινήματος θα πρέπει να δοθεί στην προσπάθεια για την επίτευξη μίας δυναμικής και διαρθρωτικά ολοκληρωμένης οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα. Μίας ανάπτυξης που θα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις ελληνικές ενδογενείς δυνάμεις. Ποτέ, καμία χώρα στην ιστορία δεν αναπτύχθηκε δυναμικά και ολοκληρωμένα επειδή είχε βοήθεια από το εξωτερικό.

Η ανάπτυξη είναι εσωτερική υπόθεση της κάθε χώρας. »Γι’ αυτό δε θα πρέπει να επικεντρώνεται ο προβληματισμός μας αποκλειστικά στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι καλοδεχούμενα, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά θα είναι χρήσιμα για τη χώρα, εάν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα μπορεί να αποβούν καταστροφικά. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, συνιστά μεγάλο λάθος να νομίζουμε ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον της χώρας…».