Συλλυπητήρια Κων. Τασούλα για τον ξαφνικό θάνατο του Προέδρου του Ευρωπ. Κοινοβουλίου

on .

sasoli

• Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων, για τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, «ενός διακεκριμένου Ιταλού και αφοσιωμένου Ευρωπαίου», εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας σε επιστολή που απέστειλε στον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Lorenzo Mannelli.
Στην επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στα δυόμισι περίπου χρόνια της θητείας του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Νταβίντ Σασόλι αντιμετώπισε με τρόπο υποδειγματικό πληθώρα σοβαρών ζητημάτων, με οδυνηρέστερο όλων την υγειονομική κρίση.
»Σε σύντομο χρονικό διάστημα, και με την ενθάρρυνση από μέρους του της χρήσης των νέων τεχνολογιών, συνέβαλε στην ομαλή λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
»Εργάσθηκε σθεναρά για την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας, για τη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και πρωτοστάτησε στην εν εξελίξει διαδικασία της Διασκέψεως για το Μέλλον της Ευρώπης…».